Foto: Dutch Tangoweek Foundation

Afgelopen zondag en maandag vond een speciale editie plaats van de Dutch International Tangoweek. Wat begon als een aangepaste versie van het festival om te kunnen voldoen aan de coronaregelgeving, bleek volgens de organisatie een internationale doorbraak te zijn. Een succes dat ze niet hadden verwacht, aldus zakelijk leider Frank Perquin. Dit meldt Dutch Tangoweek Foundation. 

Meer dan 15.000 bezoekers uit meer dan twintig landen zagen via de verschillende online kanalen de stream met acht orkesten die vanuit vijf landen werd uitgezonden. “Het was al bijzonder dat we ondanks de volledige lockdown op 31 mei onze internationale line-up in stand hebben kunnen houden. Dat het dit jaar ook een internationaal podium voor Nederlandse tangomuzikanten is geworden, is een droom die werkelijkheid wordt”, zegt Perquin.

Argentijnse interesse

De Dutch International Tangoweek is het enige tangomuziekfestival in West-Europa en trok dit jaar ook de aandacht van Argentijnse media. Speciaal, want de organisatie achter het evenement heeft als doel om de Argentijnse tango in Nederland onder de belangstelling van een breed publiek te brengen. In Nederland blijft de belangstelling ietwat uit, maar er is wel veel internationale interesse.

Omar Mollo

“De coronacrisis heeft ons geholpen om een grote stap in de goede richting te zetten. Tijdens hetfestival traden onder andere de Argentijnse grootheden Omar Mollo en Juan Pablo Dobal op.”

Door: Nationale Recreatiegids