Kampeer & Caravanbeurs 2020

Er zal dit jaar geen Kampeer & Caravanbeurs plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht. In goed overleg met Jaarbeurs Utrecht heeft de brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie besloten de 2020-editie, gepland voor 7 tot en met 11 oktober,  niet door te laten gaan. Dit meldt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI), met daarin importeurs, fabrikanten en toeleveranciers van de kampeerbranche, is opdrachtgever van de beurs, die dit najaar voor de 56e keer zou worden gehouden. De coronasituatie heeft het KCI-bestuur ertoe aangezet de grootste kampeerbeurs van Nederland te cancellen. “Dat is natuurlijk een moeilijk besluit en als brancheorganisatie hebben we die beslissing met pijn in ons hart moeten nemen”, stelt KCI-voorzitter Leo Diepemaat. “Het uitgangspunt van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – en daarmee ook het succes van de beurs – is altijd geweest dat we met dit landelijke kampeerevent een goede sfeer en beleving willen neerzetten die bij kamperen als lifestyle past én dat we kampeerders en geïnteresseerden een goede afspiegeling willen bieden van kampeermiddelen, toebehoren en accessoires. Met de kennis van nu is die garantie niet te geven,” aldus Diepemaat.
 

Beslissing komt hard aan

 
Die beslissing komt binnen de kampeerbranche extra hard aan omdat de populariteit van kamperen in de afgelopen jaren explosief is gegroeid en omdat kamperen als vakantievorm juist door de coronacrisis een extra boost heeft gekregen, nu bijvoorbeeld hotel- en vliegvakanties zo onder druk staan. “Daarom is het extra zuur dat we als bestuur de beslissing hebben moeten nemen om het grootste kampeerevent van Nederland niet te laten plaatsvinden,” vervolgt Leo Diepemaat. “Daarbij komt dat het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent een lange voorbereidingstijd nodig heeft. De beslissing van wel of niet doorgaan hebben we daardoor helaas niet langer kunnen uitstellen. En dat doet pijn”, stelt Diepemaat nogmaals, “zeker als je weet dat de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers trok.”
 

Campagne in het najaar

 
Toch zit de brancheorganisatie niet stil. Diepemaat: “Als alternatief focussen we nu samen met de Jaarbeurs-organisatie op een alternatieve campagne in de nazomer/najaar van 2020. Want kamperen is populairder dan ooit en dat blijven we met heel de branche actief uitdragen. En natuurlijk maken we volgend jaar een grote come-back met Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021.”

De volgende Kampeer & Caravan Jaarbeurs staat nu gepland voor 6 tot en met 10 oktober 2021. Voor meer informatie, kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

Door: Nationale Recreatiegids