Normal_1692

AMSTERDAM (ANP) - Bioscoopketen Pathé gaat maatregelen nemen tegen bezoekers die te laat komen voor een filmvertoning. Zodra de hoofdfilm is begonnen, gooit Pathé namelijk voortaan de deur dicht en worden bezoekers niet meer toegelaten.

Een woordvoerder heeft donderdag een bericht daarover op de website Filmtotaal bevestigd. De bioscoopketen heeft dit donderdag in een mail gemeld aan houders van de Pathé Unlimited Card, een pas waarmee vaste klanten onbeperkt naar de bioscoop kunnen. De maatregel is vanaf 1 oktober van kracht in de Pathétheaters.

De boodschap wordt de komende weken via de website en in de theaters gecommuniceerd. ,,Veel bezoekers hebben last van laatkomers’’, stelt de zegsvrouw. ,,Terwijl het de gewoonste zaak van de wereld is om op tijd te komen. In een theater worden ook geen mensen meer toegelaten als het stuk is begonnen.’’Vanaf een aantal minuten voor aanvang van de voorstellingen worden voortaan geen kaarten meer verkocht.

Voor zover bekend is Pathé de eerste Nederlandse bioscoopketen die de maatregel invoert. Mensen mogen overigens wel na aanvang de zaal uit en weer in als zij naar het toilet moeten, beklemtoont de woordvoerster.