evenementen corona

Ook al liggen de data van de evenementen ruim na 6 april, toch hebben zowel 538 Koningsdag (27 april) en de Roparun (30 mei) besloten niet door te zullen gaan in verband met het coronavirus.

De Stichting Roparun ging gisteren over tot het besluit de jaarlijkse estafetteloop van Bremen of Parijs naar Rotterdam te annuleren. Ruim 340 teams, een recordaantal, zouden daar vanaf 30 mei aan deelnemen. De organisatie zegt echter "de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing" te hebben genomen om de Roparun 2020 niet te laten gaan doorgaan.
 

Roparun kijkt vooruit

 
"Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van Covid-19 waar mogelijk tegen te gaan", laat de organisatie weten. Daarom krijgt ieders veiligheid en gezondheid de hoogste prioriteit.
 
De Stichting Roparun ondersteunt hulp aan mensen met kanker. Volgens directeur Wiljan Vloet wordt het vizier nu gericht op de editie van 2021. Deelnemers haalden vorig jaar het recordbedrag van ruim 5,6 miljoen euro op.
 

Koningsdag 538

 
Ook Koningsdag 538, dat 27 april in Breda georganiseerd zou worden, gaat niet door in verband met het coronavirus. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de risico’s die het met zich meebrengt, vindt de organisator Radio 538 het niet verantwoord om het event met 40.000 bezoekers door te laten gaan.
Alle kaartkopers krijgen hun geld terug. Eerder werd ook al bekendgemaakt dat de koninklijke familie op Koningsdag niet naar Maastricht zal gaan.
 
Door: ANP