Normal_rss_entry-247666

Het festival Kingsworld, dat op Koningsdag zou worden gehouden in Den Haag, is afgelast vanwege het coronavirus. Volgens de organisatoren is de onzekerheid te groot geworden en valt daar niet tegen te verzekeren. "Waar wij vooral bang voor zijn, is het risico dat de overheid ons op een later moment oplegt om het evenement te annuleren", laten ze weten. Ongeveer gelijktijdig heeft de organisatie van Paaspop laten weten geen plannen in de richting van afgelasting te hebben, ondanks dat het festival eerder plaatsvindt - op 12 april - in 'coronagebied' Noord-Brabant. Dit meldt ANP.

Kingsworld zou naast het stadion van ADO Den Haag worden gehouden. Onder andere Django Wagner, Dave Roelvink, John Medley, Jebroer, Darkraver en Critical Mass zouden er optreden.

Uitstel, ander festival of geld terug

Mensen die tickets hebben voor het festival kunnen deze gebruiken voor Den Haag Outdoor op 29 augustus in het Zuiderpark of voor Kingsworld volgend jaar. Een andere optie is om het volledige aankoopbedrag terugbetaald te krijgen.

Paaspop vooralsnog niet in gevaar door coronavirus

Festivalgangers met een ticket voor Paaspop hoeven vooralsnog niet bang te zijn dat het vanwege het coronavirus wordt afgeblazen. Het festival, dat van 10 tot en met 12 april in het Brabantse Schijndel plaatsvindt, gaat gewoon door. "We volgen alles op de voet, maar zijn positief. Het is gewoon 'business as usual' en zijn vorige week begonnen met opbouwen", laat een woordvoerder weten aan BuzzE.

Coachella

Het Amerikaanse Coachella, waarvan het eerste weekend overlapt met Paaspop, wordt volgens Amerikaanse media verplaatst naar oktober. De organisatie van Paaspop verwacht niet hetzelfde lot. "Natuurlijk maken we ons zorgen over het virus, maar we waken ervoor niet in paniek te raken", aldus de zegsman. Uiteraard wordt het advies van het RIVM en de GGD gevolgd. "De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers staan zoals altijd bovenaan."

Dat de line-up vanwege het coronavirus krimpt, is ook geen zorg van Paaspop. "We hebben geen artiesten uit Azië en sowieso vooral heel veel Nederlandse artiesten dit jaar. Die angst is er dus niet."

Uitverkopen

De kaartverkoop van Paaspop, waar onder anderen Anouk, Kensington, Duncan Laurence en André Hazes optreden, gaat ook gewoon goed. "Aan het aantal bezoekers merken we het totaal niet. We gaan waarschijnlijk vandaag de zaterdag uitverkopen."

Pinkpop en Lowlands

Ook grotere festivals die later in het jaar plaatsvinden monitoren de situatie rond het coronavirus, maar gaan vooralsnog door. Pinkpop-baas Jan Smeets zegt dat de planning voor de 51e editie (19-21 juni) "op volle kracht" is en luistert naar de aanbevelingen van gezondheidsorganisaties. "Natuurlijk maken we ons zorgen, maar ik maak me ook zorgen over de vele regen die er valt. Voor nu gaat alles gewoon door." Voor Lowlands (21-23 augustus) is het nog te ver weg om nu al maatregelen te treffen. "Er kan in zes maanden tijd nog zo veel gebeuren", zegt een woordvoerder. De organisatie gaat er niet van uit dat het festival wordt afgelast of dat artiesten hun concerten afzeggen.

Door: Nationale Recreatiegids