Logo_carnavalsbob__logo__-_bijgesneden

Maandag is in Limburg de CarnavalsBob-campagne van start gegaan. Carnaval is een geweldig volksfeest dat door veel Limburgers gevierd wordt, zo stelt de provincie Limburg, maar door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Daarom wordt er in de carnavalstijd wederom een Bob-campagne gevoerd om rijden onder invloed van alcohol te voorkomen. Dit meldt de provincie Limburg.

De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt. In de periode voor carnaval en tijdens carnaval voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met een welverdiende Bob-medaille.
 

Ben je Bob, zeg het hardop!

 
De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en carnaval, net als bij het uitgaan, vooraf een Bob-afspraak maakt.
 

CarnavalsBob: daar kun je mee thuiskomen

 
Verantwoordelijke voor de CarnavalsBob-campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Gedeputeerde Verkeersveiligheid Carla Brugman (voorzitter ROVL) voegt toe: “De campagne ‘Bob, ook met carnaval’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen streven we naar nul verkeersslachtoffers.”
 
Meer informatie over de CarnavalsBob-campagne is te vinden via de website van het ROVL. Carnaval vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 februari. 
 
Door: Nationale Recreatiegids