Vakantiebeurs viert gouden jubileum met feesten van over de hele wereld

Morgen gaat in de Jaarbeurs Utrecht de vijftigste editie van de Vakantiebeurs van start. Het gouden jubileum wordt uitbundig gevierd met feesten van over de hele wereld en veel live-entertainment. Daarnaast staat er voor het eerst in jaren weer een gastbestemming centraal. Deze editie is dat Ras al Khaimah. Dit meldt Jaarbeurs Utrecht. 

Afgelopen halve eeuw trokken miljoenen mensen naar Utrecht om zich op de Vakantiebeurs te laten inspireren door de laatste reistrends, de beste vakantietips en de nieuwste vakantiebestemmingen. 
 

Vakantiebeurs viert feest

 
De vijftigste verjaardag van Vakantiebeurs gaat niet onopgemerkt voorbij. Speciaal voor deze jubileumeditie wordt onder meer tussen hal 7 en hal 12 een festivaltent opgezet waar vijftig jaar Vakantiebeurs gevierd wordt in de sfeer van bekende internationale feesten zoals Braziliaans carnaval, St. Patricks Day en Chinees Nieuwjaar. Met drakendans, een kungfushow, sambadansers en een travelpubquiz. De beursdagen worden in de festivaltent afgesloten met live-entertainment van acts als coverband Broadway en Piano & Co. Daarnaast duiken dagelijks tijdens de Vakantiebeurs gouden ballonnen op die recht geven op mooie prijzen.
 

Ras al Khaimah: onontdekte parel

 
Anders dan de afgelopen drie jaar staat er deze editie weer een gastbestemming centraal op de Vakantiebeurs. Het is Ras al Khaimah, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. “Ras al Khaimah is een onontdekt pareltje in het Midden-Oosten; mooie stranden, woestijn, mangroven én indrukwekkende gebergten komen hier samen”, zegt Brandmanager Vakantiebeurs Bart Meijer. “We zijn bijzonder trots dat dit emiraat zich als gastbestemming aan de Vakantiebeurs heeft verbonden.”
 

Negentien wereldterrassen, veertien theaters

 
De kenmerkende werelden op Vakantiebeurs keren terug. Van Verre Bestemmingen in hal 11 en 12 tot Zuid-Europa & De Mediterranee in hal 7 en 8, en Centraal- & West-Europa in hal 9 en 10. Evenals de themaroutes voor onder meer kinderen en actieve fiets- en wandelreizigers. Bezoekers doen zich deze editie op liefst negentien wereldterrassen – van het USA Café tot de Caribbean Village en van de Oostenrijkse Bierstube tot het Bella Italia Terras – tegoed aan bestemming gerelateerde lekkernijen. Reisorganisaties en verkeersbureaus verzorgen in veertien theaters inspirerende bestemmings- en reispresentaties. 
 

Kidszone en escaperoom

 
Voor kinderen wordt er een kidszone ingericht, met een reuzenrad, een klimmuur en een waterbak waarin gezeild en gesupt kan worden. Daarnaast kunnen bezoekers racen in F1-simulatoren en introduceert TUI een escaperoom.
 
De Vakantiebeurs trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Utrecht. De goudenjubileumeditie vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari.
 
Door: Nationale Recreatiegids