Normal_rss_entry-238108

Fans van David Bowie zullen deze week ongetwijfeld even aan hun idool denken. De verjaardag en de sterfdag van de zanger vallen namelijk in dezelfde week. Bowie zou woensdag zijn 73e verjaardag hebben gevierd en het is vrijdag precies vier jaar geleden dat hij overleed. In Amsterdam, waar de Bowie-musical Lazarus te zien is in het DeLaMar Theater, wordt de Brit meerdere dagen herdacht.

Producent Stage Entertainment doopte de week om tot Lazarus 'Bowie week'. Gisteren begonnen de festiviteiten in de hoofdstad met carillonconcerten bij drie kerken. Op de Westertoren, de Zuidertoren en de Oudekerkstoren was zijn hit Life On Mars te horen.

De week wordt woensdag afgetrapt. Zo onthullen Albert Verlinde van Stage Entertainment en Bowie-kenner Ad Visser op het Leidseplein een eerbetoon aan Bowie. Ook wordt in Café Americain vanaf dan een speciaal menu geserveerd en wordt een foto die fotograaf Govert de Roos maakte van Bowie tentoongesteld.

Bowie Talks

Voorafgaand aan de voorstellingen van Lazarus op woensdag en vrijdag zijn er Bowie Talks. Ad Visser, die jarenlang persoonlijk contact had met de zanger, praat dan over zijn denken en werken. Op donderdag en zaterdag komt fotograaf Bernard Rübsamen langs om te vertellen over zijn ervaringen met de zanger en over zijn foto’s uit de tentoonstelling Bowie in Concert, die in het DeLaMar worden tentoongesteld.

De week wordt zondag afgesloten met een pubquiz. Voorafgaand aan de middagvoorstelling kunnen bezoekers hun Bowie-kennis testen in de foyer.

Door: ANP

Voor alle informatie over de Lazarus 'Bowie week', zie de website van Stage Entertainment.