Logo_haarlem_jazz_and_more

Van 14 tot en met 17 augustus vindt in Haarlem het festival Haarlem Jazz & More plaats. Deze 39e editie wordt grootser dan ooit, zo belooft de organisatie. Onder meer Trijntje Oosterhuis, Jules Deelder en Glennis Grace zullen optreden op de Grote Markt en podia in de buurt. Dit meldt Haarlem Jazz & More B.V.

Het epicentrum van het festival zal het hoofdpodium op de Grote Markt van Haarlem zijn. Daarnaast zijn er satellietpodia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein, en zullen er optredens plaatsvinden in de  debat- en cultuurpodium de Pletterij en de Sint-Bavo Kerk. Alle podia zijn vrij en gratis toegankelijk.

Line-up

De line-up van de 2019-editie van Haarlem Jazz & More is inmiddels bekend. “Ik ben heel blij met het programma. Voor een open en gratis festival is het uniek om zoveel bekende namen, zoals Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Tabitha, Leona Philippo, Jules Deelder en New Cool Collective, aan te trekken. Door de vrije sfeer en het prachtige decor van de Haarlemse binnenstad spelen artiesten hier graag”, vertelt Martijn Bevelander, de organisator en voorzitter van de stichting Haarlem Jazz & More

De Pletterij

Naast de buitenpodia zijn er dit jaar weer jazzconcerten in de debat- en cultuurpodium De Pletterij. “Door deze unieke samenwerking met De Pletterij is een van onze grootste wensen vervuld: samen met lokale partners minder bekende culturele initiatieven een podium bieden”, legt Bevelander uit. Door de samenwerking tussen Haarlem Jazz & More en De Pletterij zijn de concerten net als de rest van het festival gratis te bezoeken. Volgens Arno Duivestein van de Pletterij passen de concerten uitstekend bij De Pletterij: “Onze ‘niche’ is - naast wereldmuziek en hedendaagse gecomponeerde muziek - hedendaagse en impro jazz.” De optredens in De Pletterij zijn op donderdag- en vrijdagavond. 

Sint-Bavo Kerk (Grote Markt)

Dit jaar nodigt de stadsdominee Tom de Haan het trio Under the Surface uit in de Grote- of St. Bavokerk voor de jaarlijkse jazzdienst tijdens Haarlem Jazz & More. Hun laatste, volledig geïmproviseerde live-album draagt de naam Trinity, en behandelt thema's als woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdriet.

 

Het volledige programma van Haarlem Jazz & More is te vinden via de website van het festival. Voor iedereen die na de optredens op de Grote Markt nog door wil, zorgt Club Ruis in de Smedestraat voor de officiële afterparty tot 05.00 uur. Check voor meer informatie over de line-up de website van Club Ruis.

 

Door: Nationale Recreatiegids