Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Haarlem Jazz & More maakt line-up 39e editie bekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Van 14 tot en met 17 augustus vindt in Haarlem het festival Haarlem Jazz & More plaats. Deze 39e editie wordt grootser dan ooit, zo belooft de organisatie. Onder meer Trijntje Oosterhuis, Jules Deelder en Glennis Grace zullen optreden op de Grote Markt en podia in de buurt. Dit meldt Haarlem Jazz & More B.V.

Het epicentrum van het festival zal het hoofdpodium op de Grote Markt van Haarlem zijn. Daarnaast zijn er satellietpodia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein, en zullen er optredens plaatsvinden in de  debat- en cultuurpodium de Pletterij en de Sint-Bavo Kerk. Alle podia zijn vrij en gratis toegankelijk.

Line-up

De line-up van de 2019-editie van Haarlem Jazz & More is inmiddels bekend. “Ik ben heel blij met het programma. Voor een open en gratis festival is het uniek om zoveel bekende namen, zoals Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Tabitha, Leona Philippo, Jules Deelder en New Cool Collective, aan te trekken. Door de vrije sfeer en het prachtige decor van de Haarlemse binnenstad spelen artiesten hier graag”, vertelt Martijn Bevelander, de organisator en voorzitter van de stichting Haarlem Jazz & More

De Pletterij

Naast de buitenpodia zijn er dit jaar weer jazzconcerten in de debat- en cultuurpodium De Pletterij. “Door deze unieke samenwerking met De Pletterij is een van onze grootste wensen vervuld: samen met lokale partners minder bekende culturele initiatieven een podium bieden”, legt Bevelander uit. Door de samenwerking tussen Haarlem Jazz & More en De Pletterij zijn de concerten net als de rest van het festival gratis te bezoeken. Volgens Arno Duivestein van de Pletterij passen de concerten uitstekend bij De Pletterij: “Onze ‘niche’ is - naast wereldmuziek en hedendaagse gecomponeerde muziek - hedendaagse en impro jazz.” De optredens in De Pletterij zijn op donderdag- en vrijdagavond. 

Sint-Bavo Kerk (Grote Markt)

Dit jaar nodigt de stadsdominee Tom de Haan het trio Under the Surface uit in de Grote- of St. Bavokerk voor de jaarlijkse jazzdienst tijdens Haarlem Jazz & More. Hun laatste, volledig geïmproviseerde live-album draagt de naam Trinity, en behandelt thema's als woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdriet.

 

Het volledige programma van Haarlem Jazz & More is te vinden via de website van het festival. Voor iedereen die na de optredens op de Grote Markt nog door wil, zorgt Club Ruis in de Smedestraat voor de officiële afterparty tot 05.00 uur. Check voor meer informatie over de line-up de website van Club Ruis.

 

Door: Nationale Recreatiegids

18 maart '24 (14:28)

Wanneer komt Bruno Mars naar Nederland?

Wanneer komt Bruno Mars nou eigenlijk naar Nederland? Het is een veelgestelde vraag waar wij nu antwoord op gaan geven.

18 maart '24 (11:00)

Stevie Nicks deze zomer naar Nederland

Stevie Nicks komt dit jaar weer naar Nederland. De Amerikaanse zangeres staat op 19 juli in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

18 maart '24 ( 8:45)

DeLaMar theater organiseert tweede editie Ensemble Ensemble

Het DeLaMar Theater in Amsterdam organiseert op 27 mei voor de tweede keer het musicalconcert Ensemble Ensemble. Dat meldt het ANP. Ruim zestig musicalacteurs staan op het podium om gezamenlijk de Nederlandse versies van Jesus Christ Superstar, Grease, Les Misérables, Frozen en Mamma Mia! uit te voeren.

15 maart '24 (15:10)

Hans Klok staat weer in Carré, nu voor drie weken

Hans Klok komt komende zomer met zijn nieuwe theatershow Face the Future naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat meldt het ANP. De illusionist staat vanaf 7 augustus drie weken lang in het theater, maakt hij vrijdag bekend.

15 maart '24 (12:56)

77 Oekraïners in opvang Jaarbeurs, toch blijven deuren dicht

In de opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs in Utrecht hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 77 mensen geslapen. Eind februari sloot de zogeheten hub de deuren omdat het te vol was. Een van de voorwaarden om weer open te gaan was dat het aantal vluchtelingen dat daar verbleef onder de tachtig zou liggen. Dat is nu dus zo, maar de deuren blijven dicht omdat er nog niet genoeg beschikbare opvangplekken in het land zijn, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht.

15 maart '24 (11:38)

Nick Cave & The Bad Seeds in september naar Ziggo Dome

De Australische singer-songwriter Nick Cave komt in het najaar naar Nederland. Samen met zijn band The Bad Seeds speelt hij op 26 september in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator Greenhouse Talent bekendgemaakt.

15 maart '24 ( 8:59)

Joost Klein maakt opnames bij eerste uitvoering Europapa in 013

Joost Klein heeft donderdagavond, op het eerste concert na de presentatie van zijn hit Europapa, opnames gemaakt terwijl hij het lied zong. De 26-jarige artiest zong het lied tweemaal. Hij opende de show ermee, en zong het later nog een keer, toen hij in het midden van de zaal stond.

14 maart '24 (14:39)

Onder meer Bouke Scholten en Jannes treden op tijdens Koningsdag in Emmen

De organisatie van Koningsdag in Emmen heeft donderdag het programma gepresenteerd dat koning Willem-Alexander en zijn familie op zaterdag 27 april zullen volgen. De koning wordt onder meer toegezongen door Bouke Scholten en Jannes en sluit zijn bezoek aan Emmen af met een optreden van Daniël Lohues. Onderweg trekt de koninklijke familie over diverse pleinen waar onder meer wordt gedanst en spellen worden gespeeld.

13 maart '24 ( 9:18)

538 Koningsdag in Breda in drie weken uitverkocht

In nog geen drie weken tijd is 538 Koningsdag in Breda helemaal uitverkocht, schrijft het ANP in een persbericht. Alle 40.000 kaarten zijn verkocht, meldt de radiozender dinsdag.

13 maart '24 ( 9:00)

Raoul Heertje en Dieuwertje Blok sprekers bij Vrijheidscolleges

Raoul Heertje en Dieuwertje Blok zijn twee van de sprekers voor de Vrijheidscolleges van 2024, meldt het ANP. Dat staat op de website van het initiatief te lezen. Blok houdt in maart en april drie lezingen over het thema vrijheid, dat als een rode draad door haar leven loopt. Heertje gaat in mei tijdens drie lezingen in op de vraag hoe mensen op deze planeet goed met elkaar kunnen samenleven.