Foto: Clemens Rikkens

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert WAT WE DOEN in het Rotterdamse Theater Zuidplein de vierde editie van Serious Comedy. Centraal staat: de liefde. En in het bijzonder: de liefde in gemengde huwelijken. Onder andere comedian Howard Komproe zal dit thema op het podium gaan ontleden. Dit meldt WAT WE DOEN.

Deze editie van Serious Comedy, met als titel Rozengeur en maneschijn, is in het kader van de solovoorstelling JA van Nasrdin Dchar. Daarin gaat de acteur in op de hobbels die hij tegenkomt in zijn relatie met een Nederlandse vrouw. 
 

Knelpunten in gemengde huwelijken

 
Terwijl Dchar door het land toert bespreken Howard Komproe, cultuursocioloog Samira van Bohemen en cross-cultureel systeemtherapeut Maggie Wood de liefde in gemengde huwelijken en relaties. Hoe gaan we om met verschillen? Wat zijn knelpunten die veel voorkomen in bi-culturele relaties en hoe ontstaan deze? Presentator Patrick Nederkoorn is de verbindende factor, en praat de avond aan elkaar. 
 

Grondig onderzoek

 
Net zoals bij de vorige WAT WE DOEN-projecten is ook nu een actueel dilemma als vertrekpunt genomen, waar vervolgens grondig onderzoek naar is gedaan. In het onderzoek naar gemengde relaties en huwelijken was een van de opvallende uitkomsten dat relaties tussen Nederlanders met en zonder migratieachtergrond aanzienlijk vaker stranden dan relaties tussen Nederlanders zonder migratieachtergrond. Het aantal gemengde relaties is in de afgelopen jaren op zich echter toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
 
Serious Comedy is een serie avonden waarin stand-up comedy wordt gecombineerd met maatschappelijke vraagstukken. Wetenschappers en comedians gaan samen met het publiek een maatschappelijk thema te lijf. Meer informatie over de Rozengeur en maneschijn-editie is te vinden via de website van WAT WE DOEN. Kaarten zijn te koop via de website van Theater Zuidplein.
 
Door: Nationale Recreatiegids