Normal_sticnhting_vrije_recreatie__svr___logo_

Het is de laatste SVR-Vakantiebeurs van het jaar: de editie in de IJsselhallen in Zwolle, komende zaterdag. Ook bijzonder: het is voor het eerst in negentien jaar dat de beurs weer op deze plek te vinden is. Dit meldt de Stichting Vrije Recreatie (SVR).

Langzaamaan kondigt de lente zich aan met mildere temperaturen en een regelmatig verschijnend zonnetje. Bij menigeen steken de vakantiekriebels dan ook de kop op en worden plannen gesmeed voor de komende zomer. Voor hen die nog geen plannen hebben, is daar aanstaande zaterdag een SVR-Vakantiebeurs in de IJsselhallen te Zwolle.
 
Al jaren luidt het motto van deze beurzen Zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit en daaraan wordt ieder jaar massaal gehoor gegeven; in Zwolle was dat voor het laatst in het jaar 2000, waar maar liefst elfduizend enthousiaste kampeerders hun licht kwamen opsteken.
 

Boerengastvrijheid

 
Of het er weer elfduizend worden is nog de vraag, maar ook nu verwachten de organisatoren een enorme toeloop van kampeerders, die op deze SVR-Vakantiebeurs bij ruim 350 stands met boeren en boerinnen uit binnen- en buitenland daadwerkelijk hun 'eigen kampeerboer en -boerin' komen uitzoeken.
 

Gratis toegang voor SVR-donateurs

 
Een voorproefje van de inmiddels spreekwoordelijk geworden boerengastvrijheid bij de SVR is de gratis toegang voor SVR-donateurs, de lage entreeprijs van vijf euro per persoon. voor andere belangstellenden en het gratis parkeren voor iedereen. Bovendien maakt iedere bezoeker kans op het winnen van een gratis vakantie,  of op kampeerattributen die door de standhouders beschikbaar worden gesteld. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Voor kinderen ook van alles te beleven

 
Kamperen op een SVR-camping leent zich ook goed voor gezinnen met jonge kinderen. Op boerderijcampings zijn er natuurlijk de dieren, skelters, trampoline, zandbak en nog veel meer, waar kinderen zich goed me kunnen maken. Ook op de beurs is er extra aandacht voor kinderen. Zo zijn er twee Klaunies aanwezig die de kinderen gaan vermaken. 
 
Meer informatie over de SVR-Vakantiebeurs is te vinden via de websites van de Stichting Vrije Recreatie en IJsselhallen Zwolle. Tickets zijn te koop aan de deur. 
 
Door: Nationale Recreatiegids