Normal_rss_entry-183438

Douwe Bob, het duo Haevn, Wende en Nielson maken dubbel kans op een Edison. Douwe Bob is met zijn album The Shape I'm In genomineerd in de categorieën pop en album. In beide categorieën is ook Haevn genomineerd met het album Eyes Closed. Wende maakt met haar album Mens kans in de categorieën Nederlandstalig en album. Zanger Nielson is genomineerd met zijn album Diamant en nieuwe single IJskoud.

De jury van Edison Pop 2019, onder voorzitterschap van Menno de Boer van Radio 538, noemt het album van Douwe Bob een meesterwerk. ,,Zo grillig als Douwe Bob in het leven lijkt te staan, zo constant blijven zijn muzikale prestaties", staat in het juryrapport. Over het debuutalbum Eyes Closed van Haevn: ,,Toen Eyes Closed in mei eindelijk het licht zag konden gespannen fans opgelucht ademhalen: ook op een langspeler werken de warme klanken van Haevn even ontspannend als betoverend."

Het album Mens van Wende bevat volgens de jury ,,intense liedjes over de dood, de liefde, eenzaamheid en het leven anno nu". Het album bevat elf songs die ze opnam na een aantal livevoorstellingen. ,,Wende zingt, praat en weet je met iedere song te raken."

Over de nieuwe sound van Nielson op het album Diamant oordeelt de jury dat hij daarmee zijn veelzijdigheid laat horen. ,,Het resultaat is een album met veel diepgang en een unieke Nederlandstalige sound. Met teksten die ergens over gaan en vooral ook een donkere kant van Nielson laten horen."

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijzen worden op 11 februari in elf categorieën uitgereikt in Amsterdam. De overige genomineerden zijn Afterpartees, Amber Arcades, André Hazes, Bizzey, Davina Michelle, DeWolff, Donnie, EUT, Frenna, Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Jett Rebel, Lucas & Steve, My Baby, Nielson, Pip Blom, R3hab, Ronnie Flex, San Holo, Tiësto & Dzeko, Tino Martin, Wende, Wesly Bronkhorst, Within Temptation, Wulf, Yorick van Norden en Zwart Licht.

Door: ANP