Normal_female_metal_event

Afgelopen weekend werd rockfestival FemMe voor het laatst in Eindhoven georganiseerd. Het festival dat zich richt op de 'metal vrouw' trok te weinig bezoekers om uit de kosten te komen. Volgend jaar wordt het evenement daarom op een goedkopere locatie georganiseerd, in een andere vorm. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Driehonderd bezoekers had FemMe nodig om uit de kosten te komen. Dat lukt maar niet, zo vertelt artistiek leider Ton Dekkers: "De voorverkoop liep slecht. Begin oktober hadden we honderdzeventig kaartjes verkocht. Dit weekend is dat wel bijgetrokken, maar lang niet genoeg. We hebben vijf edities lang geprobeerd inkomsten en uitgaven in balans te krijgen.In Dynamo zitten we op een A-locatie, en dat merk je aan de prijs. Ik heb overwogen om helemaal te stoppen. Maar toen kwam Joey Bruers, die de organisatorische kant van FemMe voor zijn rekening neemt, met een alternatief."

Dit werd het Open JongerenCentrum The Box in Hilvarenbeek. Grote voordeel is dat deze ruimte gratis gebruikt kan worden, nadeel is dat er maar één zaal is, wat het karakter van het festival zal veranderen: "We programmeren evenveel bands als dit jaar, maar ze zullen wat moeten inschikken. De ombouw zal sneller moeten. De gages zullen lager uitvallen. Dat betekent dat we minder grote namen kunnen presenteren. Het wordt meer een ontdekfestival. Anderzijds worden de kaartjes goedkoper. We moeten afwachten hoe het volgend jaar gaat werken. Als we in de komende edities voldoende publiek opbouwen, dan sluit ik niet uit dat we op termijn terugkeren naar Eindhoven."

Er is al animo voor het festival volgend jaar: de organisatie heeft al veertig tickets verkocht. Dat biedt perspectief: om in Hilvarenbeek uit de kosten te komen heeft FemMe 120 bezoekers nodig. Daar is nu dus al een derde van binnen.

Door: redactie Nationale Recreatiegids