Logo_logo_weekend-van-de-wetenschap

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, dit jaar op 6 en 7 oktober, kunnen door heel Nederland 350 locaties worden bezocht waarvan velen doorgaans niet vrij toegankelijk zijn. Ruim 75 hiervan openen voor het eerst hun deuren. Dit meldt het populairwetenschappelijk tijdschrift KIJK op zijn website.

Het Weekend van de Wetenschap wordt sinds 2012 jaarlijks georganiseerd door NEMO Science Museum in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en biedt een kijkje achter de schermen van bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea. Zo is het mogelijk om backstage te gaan bij de researchafdeling van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht, of om bij robotica start-up Avular in Eindhoven kennis te maken met de wereld van drones en robots.

Drie ambassadeurs brengen het Weekend extra onder de aandacht: ruimtevaarder André Kuipers, hoogleraar Eveline Crone en kunstenaar Daan Roosegaarde. Kuipers zal op 6 oktober onder andere backstage gaan bij Maak Haarlem, BASF Heerenveen, Zpannend Zernike Groningen en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

De officiële aftrap van het Weekend van de Wetenschap is op donderdag 4 oktober in de Balie in Amsterdam, waar Eveline Crone (hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie) zal spreken over de misverstanden van het puberbrein.

Voor een complete lijst van deelnemende locaties, zie www.weekendvandewetenschap.nl

Door: redactie Nationale Recreatiegids