Normal_377
(Novum) - Een voetbalteam uit de gemeente Súdwest-Fryslân is afgelopen weekeinde van Ameland gezet na ernstig wangedrag. Vier voetballers werden aangehouden voor diefstal van bier en frisdrank. Negen andere teamleden worden verdacht van het vernielen van een taxibus en het bedreigen van de chauffeur.

Het voetbalteam was vrijdag op Ameland aangekomen. Ze verbleven daar op een kampeerboerderij in de plaats Nes en gingen naar een strandfeest bij Hollum. Vier voetballers stalen bij een tentje bier en frisdrank bedoeld voor het feest.

De negen andere voetballers gingen op een later tijdstip met een taxi terug naar de kampeerboerderij. Tijdens de rit vernielden de supporters het interieur van de taxibus en bedreigden ze de taxichauffeur. De taxichauffeur verklaarde dat hij nog nooit zo bang was geweest.

Na de aangifte die de taxichauffeur zaterdag bij de politie deed, konden de verdachten aangehouden, aangezien hun verblijfplaats bekend was. Het voetbalelftal heeft het eiland op advies van de politie verlaten. Tegen alle wandaders wordt proces-verbaal opgemaakt. Een aantal van hen moeten ook op het vasteland nog verhoord worden.