Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Musicalversie Almodóvar-film naar Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Producent De Kernploeg brengt komende zomer een Nederlandse versie van de Amerikaanse musical Woman on the Verge of a Nervous Breakdown naar Amsterdam. Het stuk is gebaseerd op de film Mujeres al borde de un ataque de nervios van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar. De voorstelling is van 4 tot en met 14 juli exclusief te zien in het CC Amstel, maakte oprichter Erwin Aarts vanochtend bekend.

Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen in de Nederlandse versie gaan spelen. In de Britse versie van het stuk, dat in 2015 te zien was op West End, speelde de Nederlandse ster Willemijn Verkaik een van de hoofdrollen. Het is nog niet duidelijk of zij ook in de nieuwe Amsterdamse versie van de productie zal spelen.

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

Mujeres al borde de un ataque de nervios, dat in Nederland zal uitkomen onder de naam Vrouwen op de rand van een zenuwzinking, speelt zich af in het Madrid van de jaren tachtig en vertelt het verhaal van Pepa, die net verlaten is door haar minnaar Ivan. Ze doet er alles aan om hem terug te winnen. Ivans vrouw is echter na twintig jaar gedwongen psychiatrische inrichting net vrijgelaten en is uit op totale wraak. De muziek van deze zowel hilarische als ontroerende voorstelling is van David Yazbek, die eerder onder andere The Full Monty schreef en op dit moment met The Band's Visit een grote hit in New York heeft. Het script is van Jeffrey Lane.

Traditie

De Kernploeg produceert iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical. De afgelopen twee jaar presenteerde het gezelschap met veel succes de musicals A New Brain en She Loves Me. Vrouwen op de rand van een zenuwzinking - de derde productie van De Kernploeg - wordt wederom geregisseerd door Benno Hoogveld in samenwerking met Nick Fleuren. De kaartverkoop voor de musical is vandaag van start gegaan.

Door: ANP

02 mei '24 ( 9:05)

Nederlands-Joodse schrijfster Etty Hillesum onderwerp nieuwe internationale dramaserie

De Nederlands-Joodse schrijfster Etty Hillesum, die in de Tweede Wereldoorlog een dagboek bijhield, wordt het onderwerp van een grote internationale dramaserie. De opnames van het zesdelige drama The Girl Who Learned How To Kneel vinden komend najaar plaats in Amsterdam. Dat heeft producent Topkapi Films donderdag gemeld.

01 mei '24 (13:27)

Alles over André over André van Duin komt bestsellerlijst binnen op plek 3

Het boek Alles over André van Van Duin en Jan Vriend is binnengekomen op plek 3 in de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van boekenkoepel CPNB. In het boek wordt onder meer teruggeblikt op de carrière van Van Duin.

01 mei '24 (10:38)

Tweeluik over Britse prins Andrew te zien bij BNNVARA

BNNVARA zendt volgende week een nieuwe Amerikaanse documentaire over de Britse prins Andrew uit. Het tweeluik Secrets of Prince Andrew is op 8 en 9 mei te zien op NPO2, maakte de omroep woensdag bekend.

01 mei '24 ( 8:49)

Musical over leven prinses Beatrix in de maak

Productiehuis MediaDome werkt aan een musical over het leven van prinses Beatrix. Voor het stuk wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in het Brabantse Best, is dinsdag bekendgemaakt.

30 april '24 (11:51)

Fotomuseum Den Haag koopt grote fotocollectie van Eva Besnyö

Eind volgend jaar is een nieuwe fotocollectie te zien in het Fotomuseum Den Haag. Het museum heeft een aankoop gedaan van 341 foto’s van de bekende fotografe Eva Besnyö. Het is de grootste collectie foto’s van de fotograaf in Nederland, meldt NOS.

29 april '24 ( 9:14)

Pia Douwes in theaterkomedie Cupcakes for Christmas

Pia Douwes (59) heeft een hoofdrol in de romantische theaterkomedie Cupcakes for Christmas. Dat meldt publiciteitsbureau Royal Promotions maandag. De try-outs starten op 22 november en de première is op 2 december in het Theater van C. in Hoofddorp.

29 april '24 ( 8:59)

Jan Vayne trapt in Radio Kootwijk zomerserie ligconcerten af

Pianist Jan Vayne trapt op 11 mei een zomerserie ligconcerten af in Radio Kootwijk. Tijdens deze zogenoemde Stellae Ligconcerten ligt het publiek op een zelf meegenomen matje, luchtbed of kussen terwijl de bezoekers naar boven kunnen kijken. De optredens vinden altijd plaats op een bijzondere locatie, zoals het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, de Koepelgevangenis in Haarlem of de Sint Jan in Maastricht.

26 april '24 ( 9:18)

Dieuwertje Blok legt werk neer en moet neusamputatie ondergaan

Dieuwertje Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, omdat haar neus geamputeerd moet worden. Zij heeft daar kanker. Dat zegt de 66-jarige Blok, vooral geliefd en bekend door het presenteren van Het Sinterklaasjournaal, in de Volkskrant. Een eerdere poging tot het bestrijden van kankercellen in haar neus was niet succesvol.

25 april '24 (13:33)

Directeur Groninger Museum vertrekt in november

GRONINGEN (ANP) - Andreas Blühm stopt eind november als algemeen directeur van het Groninger Museum. "Na 36 jaar werk bij vijf musea in twee landen, waarvan negentien jaar als directeur, is het moment gekomen om afscheid te nemen", verklaart hij. De 65-jarige Blühm vindt het ook tijd voor een nieuwe leiding in Groningen, afkomstig uit een jongere generatie.

25 april '24 (12:48)

Permanent eerbetoon aan Def Rhymz in Rotterdam, mogelijk muurschildering

De gemeente Rotterdam zoekt een plek in de stad voor een blijvend eerbetoon aan de onlangs overleden rapper Def Rhymz. Dat laat een woordvoerder donderdag aan het ANP weten, naar aanleiding van berichtgeving van Rijnmond. De gemeente denkt aan een muurschildering, zoals deze onlangs ook al werd aangebracht op de muur van een sporthal in Rotterdam-Crooswijk.