Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pia Douwes in theaterkomedie Cupcakes for Christmas

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Pia Douwes in theaterkomedie Cupcakes for Christmas
Pia Douwes (59) heeft een hoofdrol in de romantische theaterkomedie Cupcakes for Christmas. Dat meldt publiciteitsbureau Royal Promotions maandag. De try-outs starten op 22 november en de première is op 2 december in het Theater van C. in Hoofddorp.

De productie is gebaseerd op foute kerstfilms. Ook acteur Ferry Doedens en actrice Stijn Fransen spelen in de voorstelling, werd eerder onthuld, die wordt geregisseerd door Marleen van der Loo.

"We zijn enorm trots dat Pia Douwes is toegevoegd aan de cast", zegt producent Ilse van den Heuvel. "Deze fantastische actrice is natuurlijk een begrip in binnen- en buitenland en beheerst alle facetten om haar rol hartverwarmend, hilarisch en oprecht te maken."

Cupcakes for Christmas gaat over actrice Kate (Fransen). Ze moet op de avond van de première van haar nieuwe romantische kerstfilm terugkeren naar haar ouderlijk huis omdat haar vader is overleden. De moeder en broer (Doedens) van Kate hebben tijdens de kerstperiode hulp nodig in de familiebakkerij. Kate overweegt in het geheim om het bedrijf te verkopen aan een internationale bakkersketen. Kate komt voor een keuze te staan: kiest ze voor haar familie, de liefde of haar filmcarrière.

15 mei '24 ( 8:53)

Cabaretier George Groot (Don Quishocking) overleden

Cabaretier George Groot, bekend als lid van cabaretgezelschap Don Quishocking, is overleden. Dat bevestigt zijn vriend Jacques Klöters, eveneens lid van Don Quishocking, aan het ANP. Groot is 82 jaar geworden. Hij leed sinds twee jaar aan kanker.

15 mei '24 ( 8:40)

Concertgebouw schrapt concerten Israëlische groep om demonstratie

Twee concerten van de Israëlische muziekgroep Jerusalem Quartet in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam gaan niet door. Volgens de muziekzaal is dat besluit genomen "vanwege aangekondigde demonstraties en de recente ontwikkelingen rond protesten in Amsterdam". Het Concertgebouw wil zo "de veiligheid van onze medewerkers, bezoekers en musici garanderen".

15 mei '24 ( 8:36)

Rietveld Schröderhuis viert 100-jarig bestaan met festiviteiten

Het monumentale Rietveld Schröderhuis in Utrecht bestaat honderd jaar en die mijlpaal gaat het Centraal Museum de komende honderd dagen vieren, tot aan de verjaardag van de initiatiefnemer Truus Schröder. De wereldberoemde meubelmaker en architect Gerrit Rietveld heeft het vooruitstrevende woonhuis ontworpen, in samenspraak met opdrachtgever Schröder.

14 mei '24 (10:36)

Tentoonstelling van Jan-Willem Start Op! deze zomer in Beeld & Geluid

De ochtendshow Jan-Willem Start Op! krijgt deze zomer een eigen expositie in het museum Beeld & Geluid in Hilversum. Dat maakten beide partijen dinsdag bekend in het programma.

14 mei '24 ( 9:08)

Schrijver Rob van Essen wint Libris Literatuur Prijs met roman Ik kom hier nog op terug

Auteur Rob van Essen heeft de Libris Literatuur Prijs 2024 gewonnen voor zijn roman Ik kom hier nog op terug. Dat heeft juryvoorzitter Kim Putters maandagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Felix Meritis in Amsterdam. Met de prijs wordt de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar bekroond.

13 mei '24 (15:48)

Trouwjurk Máxima te zien bij trouwjurkenexpo in Leeuwarden

Het Fries Museum in Leeuwarden opent in het najaar een tentoonstelling over de trouwjurk in de laatste 250 jaar. Ook de jurk die Valentino ontwierp voor koningin Máxima toen ze 22 jaar geleden trouwde met Willem-Alexander, is er volgens het museum te bekijken.

13 mei '24 (14:06)

Anna Drijver in allereerste solovoorstelling op toneel

Anna Drijver staat later dit jaar op het toneel in haar allereerste solovoorstelling. Met het stuk De mannen van Maria reist de actrice vanaf november langs bijna zestig Nederlandse theaters. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anneloes Timmerije. Dat gaat over Maria van Aelst, een vrouw die in de zeventiende eeuw wordt uitgehuwelijkt, maar vervolgens haar eigen weg koos en uitzonderlijke keuzes maakte in haar zoektocht naar bestaansrecht en vrijheid.

13 mei '24 (11:34)

Deze uitkijktoren biedt een uniek beeld over de Haagse binnenstad

Met een nieuw uitkijkpunt in de binnenstad van Den Haag kunnen geïnteresseerden straks met een nieuw perspectief kijken naar de bouw op de Hofvijver bij het Binnenhof. De verwachte opening van het uitzichtpunt is begin juli, meldt Binnenhofrenovatie.

13 mei '24 ( 8:59)

Schrijver beste Nederlandstalige roman wordt bekend

De jury van de Libris Literatuur Prijs maakt maandagavond bekend wie de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar heeft geschreven. De winnende auteur krijgt 50.000 euro.

10 mei '24 ( 9:14)

Deuren van Louis Couperus Museum in Den Haag sluiten woensdag definitief

Het Louis Couperus Museum in Den Haag sluit komende woensdag definitief de deuren. Dat heeft het museum laten weten op haar site. Het museum deed vorig jaar november een oproep tot financiële steun en liet in december weten de deuren per 31 december te sluiten voor publiek. Het museum hoopte in de maanden daarna nog een doorstart te realiseren, maar dat is dus niet gelukt.