Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner
16 februari '22 (10:04)
location_on [xx]km

Moederbedrijf Albert Heijn profiteert weer van corona

Supermarktconcern Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, heeft in het tweede coronajaar fors meer winst gemaakt. Dat kwam deels door de hogere omzetten mede doordat bepaalde sectoren zoals de horeca een tijdlang gesloten bleven of maar beperkt open mochten. Daardoor sloegen consumenten meer in bij supermarkten.

16 februari '22 ( 9:45)
location_on [xx]km

Heineken gaat gestegen grondstofprijzen doorrekenen in bier

Grondstoffen, vervoer en energie zijn al enige tijd erg hoog en die zal de bierbrouwer door gaan berekenen aan klanten, stelt het bedrijf bij de presentatie van zijn jaarcijfers. Dat bier daardoor duurder wordt, kan tot gevolg hebben dat Heineken er wat minder van verkoopt, waarschuwt het bedrijf.

14 februari '22 ( 9:17)
location_on [xx]km

Vandaag nieuwe loonsubsidie voor ondernemers

Ondernemers die door de coronamaatregelen in hun inkomen worden geraakt kunnen vanaf maandag weer NOW-loonsteun aanvragen. Het gaat dan om de periode januari tot en met maart. Het is de achtste periode waarvoor loonsteun kan worden aangevraagd bij het UWV.

11 februari '22 (15:37)
location_on [xx]km

Ministers zoeken oplossing voor wegvallende steunmaatregelen

Ministers Micky Adriaansens (Economische Zaken) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) willen zoeken naar een "balans" tussen de economische steunpakketten en de langdurige schade die veel bedrijven hebben. "We hebben een goed steunpakket neergezet, maar ik zou het sneu vinden als mensen tussen wal en schip vallen", zegt Adriaansens.

09 februari '22 (11:29)
location_on [xx]km

Kabinet mikt op terugkeer ondernemersrisico na pandemie

Het kabinet hoopt op een terugkeer naar de economie zoals we die voor de pandemie kenden, "waarbij corona goeddeels onderdeel wordt van het gewone ondernemersrisico". Dat schrijven betrokken bewindslieden aan de Tweede Kamer. Iedereen moet met corona leren leven, en dat betekent ook dat de "huidige generieke steun" niet houdbaar is op de lange termijn.

09 februari '22 (10:15)
location_on [xx]km

CBS: door corona minder besteed aan horeca, recreatie en cultuur

Corona heeft ervoor gezorgd dat Nederlanders een aanzienlijk kleiner deel van hun inkomen hebben uitgegeven. Dat kwam vooral omdat we minder buitenshuis uitgaven door lockdowns, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar aanleiding van cijfers over het eerste coronajaar.

19 juli '21 (10:51)
location_on [xx]km

Bandleden Rowwen Hèze getroffen door watersnood

Twee bandleden van Rowwen Hèze hebben net als veel andere Limburgers last van de overstromingen in de provincie. Bij gitarist Theo Joosten en bassist Wladimir Geels staat het water "tegen de voordeur aan te kabbelen", zei zanger Jack Poels zaterdag op NPO Radio 2, kort nadat de zender begonnen was met het draaien van 777 liedjes voor Limburg.

19 juli '21 (10:49)
location_on [xx]km

Treinverkeer Limburg grotendeels hersteld

DEN HAAG (ANP) - In Limburg rijden zondag de treinen weer bijna overal als normaal. Alleen tussen Weert en Roermond en tussen Maastricht en Luik is het treinverkeer nog altijd gestremd door de wateroverlast.