Bowlingbaansector verkeert door coronamaatregelen in grote problemen
"We moeten minimaal terug naar een situatie dat horeca weer open is. Onze klanten mogen nu wel komen bowlen, maar moeten zelf hun drinken meenemen", aldus Van Dijk. "Klanten kopen hun drinken daarom bij een snackbar naast de bowling. Daar mogen ze vanwege de maatregelen juist weer niet binnen zitten. Het is van de ratten besnuffeld."
Bowling Huizen
Onderneemster Monique Wirtz van Bowling Huizen weet niet of ze het nog langer volhoudt. "Als ik voor 1 december niet open mag en geen eten en drinken mag verkopen, kan ik niet meer open", vertelt Wirtz. "Het is gewoon niet meer op te brengen. Ik heb elke maand zo’n 40.000 tot 50.000 euro vaste lasten, terwijl er maar 1000 euro binnenkomt."
Ze hoopt dat er dinsdag, als het kabinet weer een update geeft over het coronavirus, goed nieuws komt. "Die persconferentie is heel erg belangrijk. Er moet echt snel iets gebeuren. anders red ik het niet."
Vuurwerkbranche
Van Dijk stelt dat er snel iets moet gebeuren. "We hebben steun nodig. We zijn al acht maanden bezig om die te krijgen. Het ambtenarenapparaat is heel traag, daar zit geen beweging in. Als ik deze week dan zie dat er in een paar dagen tijd 40 tot 50 miljoen wordt vrijgemaakt voor een steunpakket in de vuurwerkbranche, dan ontplof ik zowat."
Door: ANP