Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Rondleiding in ARTIS-Park, Foto ARTIS, Samuel van Leeuwen
Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

Tijdens het Aardbewoners Festival staat het complete terrein van ARTIS in het teken van ontdekken, ervaren en doen. Voor iedereen die meer wil begrijpen of zijn, haar of diens plek in het grote geheel, kan er genieten van de programmering. Er zijn lezingen, workshops, interactieve installaties, muziek- en theatervoorstellingen, maar er is ook volop genot voor kinderen of bijvoorbeeld foodies.

Avondklanken

Doordeweeks is er in het ARTIS-Planetarium een reeks Avondklanken waar een groep positieve toekomstdenkers meer vertellen over hoe de mens de relatie tot de natuurlijke wereld kan herstellen en hoe het mogelijk is om naar een gezonde aarde toe te werken voor iedereen. In het planetarium staan onder meer Marjolijn van Heemstra, Waldemar Torenstra en Jeremy Lent op het podium om hierover te vertellen.

Diner van de toekomst

Tijdens een bijzonder diner van de toekomst op het ARTISplein zullen sterrenchef Emile van der Staak en Freddy Tratlehner van de Jeugd van Tegenwoordig antwoord geven op de vraag hoe we kunnen blijven eten binnen de veranderende grenzen van de planeet. Feit is dat de mens dagelijks ongeveer tweehonderd voedselkeuzes maakt die allemaal hun eigen impact hebben op de aarde. Van der Staak en Tratlehner koken tijdens het Aardbewoner Festival drie dagen lang plantaardige diners onder de noemer ‘De heruitvinding van ons eten’.

Meer weten over het uitgebreide programma van het ARTIS Aardbewoner Festival? Alle informatie erover vind je hier.

Afbeelding: Rondleiding in ARTIS-Park, Foto ARTIS, Samuel van Leeuwen

01 mei '24 (10:58)

ZooParc Overloon organiseert wijnevenement tussen dieren voor goede doel

Wijnliefhebbers kunnen op 6 juli naar ZooParc Overloon komen om daar een speciale tasting met uitzicht op de dierentuindieren bij te wonen. De opbrengst van het evenement, genaamd ZooVino, gaat naar Stichting Wildlife, een organisatie die zich inzet voor het behoud van dieren en hun leefgebied in binnen- en buitenland.

01 mei '24 ( 9:58)

Stoomtrein Goes-Borsele neemt (nog) geen voorbeeld aan Efteling

Vorige week maakte de Efteling bekend dat het de stoomtreinen in het park gaat elektrificeren om de locomotieven duurzamer te maken. Dan rijst natuurlijk ook de vraag of andere stoomtreinen hier een voorbeeld aan nemen. Omroep Zeeland ging daarom naar de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele, om te peilen hoe hun houding tegenover verduurzamen van de locomotieven is. Voor nu gaat er waarschijnlijk niet veel veranderen.

30 april '24 (10:59)

Gratis PlayStations tijdens gamefestival Walibi Holland

Het komende weekend (3 tot en met 5 mei) staat Walibi Holland in het teken van het gamefestival Walibi Play. Tijdens het festival is het op allerlei verschillende plekken in het park van alles te doen met gamen. Ook kunnen bezoekers prijzen winnen. Elke dag van het evenement wordt er één PlayStation 5 weggegeven.

29 april '24 (14:10)

Joris en de Draak in Efteling weer open maar is nog niet helemaal klaar

Het heeft bijna vier maanden geduurd, maar eindelijk is het weer zover: Efteling-bezoekers kunnen vanaf afgelopen weekend weer in de populaire achtbaan Joris en de Draak. De houten achtbaan sloot na de kerstvakantie vanwege een groot onderhoud. Ook voor de vakantie sloot de attractie van oktober tot eind december. Volgens de Efteling is het een ‘megaproject’, want ook na een maandenlange sluiting zijn ze nog niet helemaal klaar, meldt Looopings.

29 april '24 (11:22)

Attractiepak Slagharen zet Spanjaarden in vanwege personeelstekorten

De meivakantie is voor attractieparken doorgaans een drukke periode. Een probleem dat veel parken echter meemaken is een tekort aan personeel. En dat geldt ook voor Attractiepark Slagharen. Om ervoor te zorgen dat ze toch genoeg menskracht hebben, gaan deze zomer in het attractiepark tientallen Spanjaarden aan het werk. Dat meldt RTV Oost.

26 april '24 (12:40)

Heropening Sprookjesbos Valkenburg niet zonder slag of stoot: 'Hell of a job'

De wederopbouw van het oudste sprookjesbos van het land wordt een ‘hell of a job’ genoemd door de medewerkers. Het attractiepark in Valkenburg heeft een ruige periode achter de rug, getekend door vandalisme, een ongeluk met een attractie, faillissement en een brand, meldt 1Limburg.

25 april '24 (11:20)

Verdrietig nieuws: Efteling-huiskat Pjotr is overleden

Huiskat Pjotr die jarenlang in de Efteling woonde en vooral het Spookslot tot zijn thuis maakte, is deze week overleden aan de gevolgen van ouderdom. Een werknemer maakt het verdrietige nieuws bekend op Facebook. Dit meldt Looopings. 

24 april '24 (13:11)

Avonturenboerderij Molenwaard opent nieuw themagebied

Het mocht eventjes duren, maar dan heb je ook wat. Na een jaar te hebben gebouwd aan een nieuw themagebied is Avonturenboerderij Molenwaard blij dat zij ‘Het Erf’ officieel mogen openen. Op Het Erf vind je onder ander de nieuwe attractie ‘Fien & Teun Trekkerbaan’, horecapunt ‘Bakkerij de Boerderij’ en is er een nieuwe ontdekkingstocht genaamd ‘Het Insectenpad’, meldt Het Kompas Hardinxveld.

24 april '24 ( 9:49)

Erfgoedverenigingen niet blij met elektrificeren Stoomtrein in Efteling

De Stoomtrein in de Efteling gaat verduurzamen. Het pretpark in Kaatsheuvel kondigde deze week aan dat de treintjes van de steenkool afgaan en binnenkort op elektriciteit gaan rijden. Ondanks dat er afgezien van de aandrijving niets verandert aan de attractie, zijn erfgoedverenigingen Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) en Historisch Railvervoer Nederland (HRN) niet blij met de beslissing, meldt Monumentaal.

23 april '24 (11:11)

Sprookjesboom in Efteling vertelt geen verhaaltjes

Het lijkt bijna alsof de Efteling bezig is met een complete metamorfose van het park. Naast de Stoomtreintjes, Doornroosje en het Snoephuisje is het nu ook tijd voor de Sprookjesboom om verbouwd te worden. Dat levert een enigszins griezelig aangezicht op. De Sprookjesboom heeft momenteel geen mond meer om mee te praten, meldt Looopings.