Normal_rss_entry-240686

3FM-dj's Mark en Timur hebben vrijdag een miniatuur van Snackbar 't Pleintje uit de populaire serie New Kids in Madurodam gezet. De dj's kwamen tot het idee toen bekend werd dat de eetgelegenheid gesloopt zou worden.

Madurodam liet weten dat ze de miniatuursnackbar gaan weghalen van de plek waar de twee radiomakers hem hebben neergezet. "De locaties die in ons park komen moeten wel voldoen aan de voorwaarde dat ze het beste en mooiste van Nederland vertegenwoordigen," laat een woordvoerster weten aan BuzzE. De snackbar is dat, ondanks alle fans, niet echt. Toch zal 't Pleintje het park niet helemaal verlaten. Net zoals zoveel andere illegaal achtergelaten voorwerpen, wordt het verplaatst naar een speciale galerij.

Openluchtmuseum

Mark en Timur probeerden de snackbar eerst in het Openluchtmuseum in Arnhem te krijgen, maar dat mislukte. De twee dj's proberen de eetgelegenheid tot nationaal erfgoed te maken. Het Brabantse dorp waarin de snackbar staat, Maaskantje, is na New Kids een echte toeristische trekpleister geworden.

Door: ANP