Normal_pingu_n__ei__broeden

Het zindert in het verblijf van de zwartvoetpinguïns in DierenPark Amsersfoort. Het broedseizoen is in volle gang, en het animo om daar deelgenoot van te zijn is groot. Maar wat doe je als je geen ei hebt, maar wel graag eentje wil uitbroeden? Een homokoppel had de oplossing: “De mannetjes broeden op een ei dat zij op een onbewaakt moment hebben overgenomen van een heterokoppel.” Dit meldt DierenPark Amersfoort.

Aan het woord is dierverzorger Marc Belt: “Het homokoppeltje zorgt goed voor het ei, de mannetjes broeden allebei om en om.” Volgens Belt is homoseksualiteit niet uitzonderlijk bij pinguïns, maar is dat een mannetjeskoppel een ei weet te bemachtigen, dat gebeurt niet zo vaak. Overigens heeft het heteropinguïnkoppel van wie het ei was geconfisqueerd weer een nieuw ei gelegd, dat een nest verderop wordt uitgebroed.
 

Eerste kuikens

 
Inmiddels is het eerste pinguïnkuiken van dit broedseizoen in het Amersfoortse dierenpark gespot door de verzorgers. Daar komen er naar alle verwachting nog veel meer bij, waaronder hopelijk ook eentje van het homokoppel, zo zegt Belt: “We wachten het af!”
 
Door: Nationale Recreatiegids