Port Laguna, het gebied in Toverland waar vloggerscollectief SMOARE een stunt zal gaan uitvoeren

Zondag 19 mei vindt in Toverland het evenement YOUTUBERSxTOVERLAND plaats. Diverse bekende YouTubers maken hun opwachting in het attractiepark om hun fans te ontmoeten en vragen van hen te beantwoorden. Daarnaast zullen er stunts plaatsvinden, waaronder de poging van vier vloggers om acht uur lang in achtbaan Troy te blijven zitten. Dit meldt Toverland.

Bekende YouTube-vloggers als Enzo Knol, Milan Knol, Dionne Slagter (OnneDi) en Team Dylan Haegens komen naar Toverland om antwoord te geven op de meest prangende vragen van hun fans. Daarnaast kunnen fans ter plekke kans maken op een ontmoeting met Bokado, Emma Keuven, Djuncan en SMOARE. 
 

SMOARE gaat stunten

 
Maar het vloggerscollectief SMOARE, dat bestaat uit Rob Hoekx, Yvo Bekx en Niels Jansbeeke, is er niet alleen om hun fans te ontmoeten; het zal ook vanaf grote hoogte een stunt uit gaan voeren in entreegebied Port Laguna. Het is niet voor het eerst dat het trio samenwerkt met Toverland: vorig jaar nam het al eens een free run-video op op de achtbanen van het Sevenumse pretpark. 
 

Acht uur achterelkaar in de achtbaan

 
Pretparkvloggers ZeroGReviews, Eftelflags, Hessel Broekhuis en RidesNL zullen op 19 mei langdurig de strijd met elkaar aangaan tijdens een coaster challenge in de houten achtbaan Troy; de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. De YouTubers zullen gaan proberen om maar liefst acht uur lang, van opening tot sluit, in Troy te blijven zitten. Fans kunnen ter aanmoediging een ronde meegaan. 
 

"YouTubers zijn de influencers waar je niet meer omheen kunt"

 
Het evenement is vooral bedoeld om de band met het jonge publiek te verstevigen. In een interview met de Nationale Recreatiegids zij Tessa Maessen, communicatiemanager bij Toverland, al dat het inzetten van vloggers zich hiervoor uitstekend leent: "YouTubers zijn de influencers waar je tegenwoordig echt niet meer omheen kunt. Zij zijn voor ons een hele leuke manier om de jeugd aan te spreken en om die ook te overtuigen om een dagje naar Toverland te komen. […] Daarnaast werken we ook samen met YouTubers door het mogelijk te maken dat zij hier een video komen opnemen. Wij laten zien dat we hele toffe achtbanen hebben en voor die jongens is het heel gaaf om boven op die achtbaan te mogen staan, en daar dan weer een gave video van te maken. Zulke samenwerkingen werken heel goed."
 
YOUTUBERSxTOVERLAND vindt plaats op zondag 19 mei 2019 in Toverland, van opening tot sluit (i.e. van 10.00 – 18.00 uur). Het evenement is te bezoeken met een regulier entreebewijs. Het volledige programma van YOUTUBERSxTOVERLAND is te vinden via de website van Toverland.
 
Door: Nationale Recreatiegids