Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pretpark betalen per minuut met nieuwe app

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Wie een kort bezoek aan een pretpark wil brengen maar niet voor de hele dag wil betalen, kan nu gebruik maken van Tapperuse: een app die het mogelijk maakt alleen voor het aantal minuten te betalen dat je in een pretpark bent. Toch is het de vraag of de gebruiker met dit pay per use-principe per definitie goedkoper uit is. Dit meldt RTL Nieuws.

'Tap in, tap uit, tik af!', zo vat Tapperuse het gebruik van de app samen: wanneer je een dagattractie bezoekt 'tap je in' bij de kassa, wanneer je klaar bent 'tap je uit', en het 'aftikken' geschiedt een dag later via AfterPay. Momenteel is de app al op een aantal plekken te gebruiken, waaronder Avifauna en Bobbejaanland.

Bedenker van de app is Willem Witkamp, die eerder de directeur van parkeer-app Yellowbrick was. Volgens hem is Tapperuse vooral geschikt voor drukbezette gezinnen: "Het idee is dat een gezin op zondag denkt: er moet nog één in bad, de ander moet nog huiswerk maken én we moeten nog naar oma. Wat doen we in de tijd daartussen? Met deze app ga je gewoon drie kwartier naar de speeltuin en betaal je niet de volle prijs."

Bart Stadhouders, hbo-docent Attractieparken in Breda, is kritisch. Volgens Tapperuse wordt een uitje 'leuker, gemakkelijker en goedkoper' door het gebruik van de app, maar Stadhouders betwijfelt dit: "In Nederland ga je met het hele gezin op de achterbank naar een pretpark om daar de hele dag te verblijven. Die uitjes ga je niet in een kortere tijd doen. Bovendien wil niet je op de klok kijken." Stadhouders ziet de app alleen zitten bij bezoek aan kleinere pretparken.

Bij Tapperuse betaal je 9 cent per minuut plus 75 cent transactiekosten per bezoek. Het downloaden van de app is gratis. Zie ook https://tapperuse.nl/

Door: redactie Nationale Recreatiegids

09 februari '22 (11:29)

Kabinet mikt op terugkeer ondernemersrisico na pandemie

Het kabinet hoopt op een terugkeer naar de economie zoals we die voor de pandemie kenden, "waarbij corona goeddeels onderdeel wordt van het gewone ondernemersrisico". Dat schrijven betrokken bewindslieden aan de Tweede Kamer. Iedereen moet met corona leren leven, en dat betekent ook dat de "huidige generieke steun" niet houdbaar is op de lange termijn.

02 november '18 (12:34)

Limburg moet zichzelf als geheel gaan promoten

De VVV's Zuid-, Midden- en Noord-Limburg zijn het erover eens: per saldo zijn alle regio's beter uit wanneer ze als één geheel worden gepromoot. Ze willen daarvoor nauwer gaan samenwerken met de provincie, zo blijkt uit de nieuwe marketingstrategie één Limburg die is ontwikkeld. Dit meldt De Limburger.

02 november '18 (11:02)

Flink meer toeristen voor Leeuwarden

Het komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar Leeuwarden, dit jaar Culturele Hoofdstad, ontvangt flink meer bezoekers. Zo zijn er dit jaar bij de VVV in Leeuwarden al 85.000 bezoekers binnengelopen, tegen 40.000 vorig jaar. Met nog twee maanden te gaan zal dat aantal alleen maar toenemen. Dit meldt Omrop Fryslân.

02 november '18 (10:05)

Recreatieprijzen: Beste Praktijkopleider en Leukste Collega bekendgemaakt

Alexander van der Doorn, praktijkopleider bij Kennemer Duincamping Bakkum, is gisteren tijdens Dag van de Recreatie, uitgeroepen tot de Beste Praktijkopleider Recreatie 2018. Marjolein Steman werd uitgeroepen tot Leukste Collega Recreatie 2018. Dit meldt FNV Recreatie.

01 november '18 (11:49)

Hanzestad Hasselt wil de Chinese toerist verleiden

Waar op sommige plekken in Nederland een sterke behoefte naar minder toeristen leeft, zijn er ook plaatsen die juist streven naar meer. Zo wil Hasselt (ironisch genoeg ook bekend als Klein Amsterdam) nu de Chinese toeristen verleiden. Dat zou ook Giethoorn goed uitkomen. Dit meldt de Stentor.

31 oktober '18 (10:18)

Kunstenaar bedekt letters 'I amsterdam'

Kunstenaar Dadara heeft de iconische letters I amsterdam bij het Rijksmuseum in Amsterdam aan het oog onttrokken door er grote schermen voor te plaatsen. Daarop staat te lezen I am dream en Temporarily closed for rebranding - Coming soon.

30 oktober '18 (16:28)

Wildlands begonnen met aanpassen olifantenverblijf

Nadat een groep bezoekers van Wildlands vorige week dichterbij de olifanten was gekomen dan het dierenpark lief was, heeft de Emmense adventure zoo nu de eerste maatregelen genomen om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. Dit meldt de ZuidOosthoeker.

30 oktober '18 (15:54)

‘Rotterdam prijst zich uit markt bij verhogen toeristenbelasting’

De Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is niet blij met de voorgenomen plannen van de gemeente Rotterdam om de toeristenbelasting te verhogen van 4,5 procent naar 6,5 procent. De Maasstad zou daarmee, na Amsterdam, de gemeente worden met de hoogste logiesbelasting van Nederland. Dit meldt RTV Rijnmond.

29 oktober '18 (13:05)

Weer orang-oetan in Apenheul overleden

In Apenheul is opnieuw een orang-oetan overleden. Het gaat om de achttienjarige Binti. Een week geleden nam het park in Apeldoorn al afscheid van de 52-jarige Silvia.

29 oktober '18 (10:48)

Replica schip Willem Barentsz gedoopt door prinses Margriet

Afgelopen zaterdag is in Harlingen door prinses Margriet De Witte Swaen gedoopt. Het betreft een replica van het schip waarmee Willem Barentsz in 1596 de noordelijke doorvaart naar Indië probeerde te vinden, maar waarmee hij uiteindelijk strandde op Nova Zembla. Dit meldt het Algemeen Dagblad.