Normal_fietspad__nederland__lf-icoonroute__koud__zonsopkomst__zonsopgang__platteland

Het Landelijk Fietsplatform wil meer langeafstandsfietsroutes (LF-routes) omvormen naar LF-icoonroutes. Dit zijn fietsroutes waar een bepaald thema centraal staat, en die hoge service en kwaliteit bieden voor vakantiefietsers. Doel is om straks tien van zulke nationale icoonroutes te hebben, waarmee ook internationaal een visitekaartje kan worden afgegeven. Dit meldt het Landelijk Fietsplatform. 

De LF Maasroute had de primeur: het 480 kilometer lange fietstraject mag zich sinds 29 april LF-icoonroute noemen. De route is onder meer voorzien van nieuwe bewegwijzering, en kan nu ook in beide richtingen worden gefietst.
 

Nieuwe LF-icoonroutes

 
Inmiddels staan er nog twee routes op stapel om het predicaat LF-icoonroute te krijgen: de LF Kustroute (570 kilometer, van Sluis (Zeeland) naar Bad Nieuweschans (Groningen)) en de LF Zuiderzeeroute (400 kilometer, rondom de voormalige Zuiderzee). Er wordt nu gekeken welke plekken interessant zijn om extra onder de aandacht te worden gebracht. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe een website en routepublicatie, en betere bewegwijzering. Komend voorjaar moeten de beide icoonroutes geopend worden. 

 

Wat worden de volgende icoonroutes?

 
Een adviescommissie gaat nu kijken welke LF-routes zich goed lenen om icoonroute te worden. Hiervoor werken de ANWB, Fietsersbond, provincies, routebureaus en NBTC Holland Marketing samen.
 
Meer informatie over de LF-icoonroutes is te vinden via de website Nederland Fietsland.
 
Door: Nationale Recreatiegids