Normal_rss_entry-328685

De langverwachte Bondfilm No Time To Die draait na twee jaar uitstel vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen. De film is de 25e in de James Bondreeks en tevens het afscheid van acteur Daniel Craig als de legendarische geheim agent.

In No Time To Die heeft James Bond afscheid genomen van zijn turbulente bestaan als geheim agent en een rustig leventje opgebouwd op Jamaica. Die rust is van korte duur als een vroegere CIA-makker Bond vraagt om een ontvoerde wetenschapper te bevrijden. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan als een slechterik bewapend met gevaarlijke technische snufjes hen aardig in de weg zit. Het verhaal krijgt van regisseur Cary Joji Fukunaga ruimschoots de tijd, want met 163 minuten is No Time To Die de langste Bondfilm ooit gemaakt.

Hoofdrolspeler Daniel Craig is in de nieuwste Bond voor het laatst te zien als geheim agent 007. De 53-jarige acteur speelde de rol in totaal vijf keer. De andere films met Craig als bond zijn Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015). Wie hem opvolgt is nog altijd een mysterie. Bondproducent Barbara Broccoli liet eerder deze week bij de BBC weten dat de gesprekken over een opvolger op zijn vroegst volgend jaar starten.

De eerste kritieken op de film zijn gematigd positief. Britse media zijn veelal enthousiast en prijzen met name de actiescènes en de manier waarop Cary Joji Fukunaga afscheid neemt van Craig als Bond. Ook de komische dialogen, die veelal zijn geschreven door Fleabag-schrijver Phoebe Waller-Bridge, vallen in de smaak. NRC was minder positief. De recensent van de krant vond de film te lang duren en bij vlagen zelfs "regelrecht saai". Die mening is ook de recensent van de Vlaamse krant De Standaard toegedaan.

De eerste voorstellingen in Nederland vonden om 0.07 uur al plaats, een symbolisch tijdstip verwijzend naar het beroemde nummer van Bond. Eigenlijk had No Time To Die in 2019 al in de bioscopen moeten draaien, maar door productieproblemen en daarna de coronapandemie werd de release steeds weer uitgesteld.

Door: ANP