Normal_jacht__touw__zeil

In de jachthaven aan de Veerweg in Hellevoetsluis is vannacht een grote brand uitgebroken. Vier boten gingen hierbij in vlammen op, een vijfde raakte beschadigd. Saillant detail: een van de schepen die ten prooi viel was het zeiljacht Crème Brûlée. Dit melden de NOS en Nauticlink.

De brand brak bij aanvang van de nacht uit. Hoe dit kon geburen is onbekend. Er is alleen materiële schade: naast de vijf boten raakte ook een steiger deels beschadigd. Er vielen geen gewonden. 
 
Bij de brand zijn veel roetdeeltjes vrijgekomen, die hun weg hebben gevonden naar Hellevoetsluis. De gemeente is begonnen de openbare ruimte hiervan te ontdoen met veegwagens. Ook in de haven wordt volop gewerkt aan het opruimen van de brandresten. Hierdoor kunnen er voorlopig geen boten de haven in- en uitvoeren. 
 

Gebrande Room

 
Nauticlink vermeldt in het artikel nog een saillant detail: een van de uitgebrande jachten droeg de naam Crème Brûlée. Ofwel, letterlijk: 'gebrande room'. Een “voorspellende naam”, concludeert de nautische website fijntjes. 
 
Door: Nationale Recreatiegids