Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 5 min
location_on [xx]km
Stennis op Camping De Marshoeve in Loenen, ultimatum loopt af / Afbeelding: Google Maps https://maps.app.goo.gl/ZnVP9hyiRvCRajuz9
Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

Ondanks de harde einddatum van het ultimatum weten de bewoners van het park al een jaar dat de gemeente van plan is om de camping te vervangen voor een woonwijk. Dat bleek toen de gemeente vorig jaar de camping kocht en in april 2023 een brief naar de bewoners van het park stuurde waarin stond wat de plannen van de gemeente waren. Inmiddels is het kampeerveld al ontruimd en wachten de chalets en stacaravans tot zij aan de beurt zijn.

Manier

Inmiddels hebben de bewoners van de camping een advocaat onder de armen genomen en zich verenigd in de Vereniging De Marshoeve Gaat Door. De vereniging zal de rechter vragen het opzeggen van de huur door de gemeente terug te draaien.

Voornamelijk de manier waarop de bewoners hun huis moeten verlaten ligt gevoelig. De gemeente kondigde namelijk aan harde maatregelen te treffen tegen mensen die niet willen vertrekken. Dan komt er een deurwaarder of wordt de bewoner voor de rechter gesleept. Kosten zijn voor de bewoners. Sommige bewoners zijn verbijsterd door de harde keuzes.

Geen luxeleven, wel noodzakelijk

Een half jaar geleden kwam een stelletje noodgedwongen naar de camping. Zij werden op straat gezet en moesten onderdak vinden. Na een tip dat dit op De Marshoeve kon hebben zij zich hier gehuisvest. Samen met hun drie kinderen verblijven zij op de camping.

Een andere bewoner kwam hier met haar 8-jarige zoon na een relatiebreuk. Ook zij is blij dat ze hier onderdak heeft.

Het is ook niet veel meer dan dat. In luxe leven zij niet, is te zien aan de rattenklem in haar stacaravan. Sinds er een flinke rat verscheen op de rand van haar bed staat die daar. Ze wil hier zeker niet voor altijd blijven. Zo werkt ze in Apeldoorn en zit haar zoon daar op school. Ze kunnen echter geen andere woning vinden.

Water bij de wijn

Namens de gemeente zegt Bram Wattel dat zij de bewoners van de camping willen helpen met het vinden van een nieuwe woning. Ook stelt hij dat de gemeente er niet is ‘om mensen op straat te zetten’. Daarom heeft de gemeente dan ook besloten om het ultimatum niet keihard na te volgen. Tot 30 juni gebeurt er volgens wethouder Marco Wenzkowski niets. Mensen die voor die tijd hebben beloofd om te vertrekken kunnen dan dit jaar nog blijven.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.