Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zoektocht naar 2,5-jarige Emile weinig hoopvol voortgezet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
sad
VERNET (ANP) - De zoektocht in het zuidoosten van Frankrijk naar de 2,5-jarige Emile wordt woensdag voortgezet en uitgebreid. De autoriteiten vrezen dat het kind, dat al bijna vier dagen zoek is, in levensgevaar verkeert indien het in het gebied is. Emile verdween zaterdagnamiddag op bezoek bij opa en oma in het gehucht Haut-Vernet, in de bergen circa 130 kilometer ten noordoosten van Marseille. Dorpelingen hebben hem nog zien lopen, maar Emile is sinds zaterdag volkomen spoorloos.

Talrijke gespecialiseerde speurders van politie, brandweer, leger en vreemdelingenlegioen hebben geen enkel spoor van het kind aangetroffen. De inzet van onder meer speurhonden en uiterst moderne apparatuur en helikopters heeft nog steeds niets opgeleverd. Er is verder ook geen enkele aanwijzing voor wat er gebeurd kan zijn. De procureur van Digne-les-Bains, Rémy Avon, verzuchtte dat "er sinds zondag geen enkele vooruitgang is geboekt, we hebben geen enkele aanwijzing, geen enkele informatie, helemaal niets dat ons zou kunnen helpen deze verdwijning te begrijpen."

Alle 25 bewoners van het gehucht en tientallen andere mensen zijn verhoord. Minstens dertig panden in de omgeving zijn doorzocht, net als twaalf auto's. De politie heeft vrijwel niets losgelaten over wie er in de woning van de opa en oma waren, enkel dat Emile er voor de vakantie was.

Sommige media brengen in herinnering dat het voor heel kleine kinderen mogelijk is enige tijd in de wildernis te overleven. In de binnenlanden van Australië verdween twee jaar geleden de 3-jarige Anthony Elfalak. Hij werd levend teruggevonden dankzij een helikopter na een zoekoperatie van vier dagen. Vorig jaar verdween een jongetje van 3 jaar tijdens extreem koud weer in wouden van de Amerikaanse staat Montana. Hij werd na twee dagen levend gevonden. In de bergen van Corsica verdween in 2013 een tweeling die na 36 uur werd teruggevonden.

15 juni '21 (16:05)

Luxe Raadhuisappartementen

Direct aan de kust van de Oosterschelde ligt dit prachtige Raadhuis met daarin 9 luxe vakantie appartementen. De ruime appartementen zijn van alle luxe voorzien: whirlpool, finse sauna, tuin/ balkon, boxspringbedden en een zeer uitgebreide keuken.  

09 oktober '18 (15:25)

Bloggers gezocht!

De Nationale Recreatiegids zoekt bloggers! Vind jij het leuk om regelmatig jouw mening over de recreatiesector in Nederland te geven? Lees dan vooral verder!

01 maart '13 (14:58)

Onbezorgd op vakantie met een goede reisverzekering

Na het boeken van je vakantie, kan de vakantiestemming beginnen! Maar vergeet zeker niet een goede reisverzekering af te sluiten. Want stel dat je door een onverwachte gebeurtenis thuis eerder naar huis moet of juist langer moet blijven op je vakantiebestemming Een reisverzekering zorgt dan ervoor dat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Maar hoe kies je nu een goede reisverzekering?