Watersportbranche is de populairste recreatiesector van het moment

Het kwam niet vaker voor dat zoveel mensen interesse tonen in varen en zeilen. Ondernemersorganisatie HISWA-RECRON meldt een enorme stijging in het aantal boekingen voor zeil- en vaarscholen. Een groot deel van de cursussen zitten al bijna vol en geïnteresseerden moeten snel zijn als ze nog een plek willen bemachtigen. Dit meldt Nauticlink.  

Corona 

De watersport kent gouden tijden. Zeilkampen en vaaropleidingen komen zonder problemen aan aanmeldingen. Vooral sinds het uitbreken van de coronapandemie hebben veel Nederlanders de watersport ontdekt. Meer dan 3,4 miljoen Nederlanders beoefenden een vorm van watersport in 2021.

Diploma's 

Veel nieuwe recreanten met weinig ervaring op het water kloppen aan bij een van de 35 HISWA Erkende Zeil- en Vaarscholen. In totaal werden er in 2021 zo’n 25.000 diploma’s verstrekt. Dat is een stijging van 140 procent ten opzichte van 2019.

Boekingen 

Zeilscholen geven aan dat de boekingen van 2022 de cijfers van vorig jaar al hebben ingehaald. De populairste lessen zijn privélessen. Het betreft een divers aantal watersportdisciplines zoals jeugdzeilen, jachtvaren, windsurfen en catamaranzeilen. Cursussen kunnen nog geboekt worden via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Nauticlink