Normal_rss_entry-302099

De gemeente Rotterdam gaat een camerasysteem testen om fietsers te volgen. Dat meldt de regionale omroep Rijnmond. Wethouder Judith Bokhove wil hiermee meer inzicht krijgen in hoe de fietser zich verplaatst door de stad, om waar nodig beleid aan te passen.

Met het systeem moet onder meer worden onderzocht wat de favoriete routes van fietsers in de stad zijn. De camera’s worden op vier punten in de stad gehangen, van het Centraal Station tot aan de Erasmusbrug. Volgens Bokhove is dit een populaire fietsroute.

Paul van Koningsbruggen is directeur Mobiliteit bij Technolution, het bedrijf dat het systeem heeft ontwikkeld. Volgens hem legt het systeem geen menselijke kenmerken vast. Zo wordt er geen gezicht geregistreerd, zodat je de beelden niet kunt herleiden tot een specifiek persoon. In plaats daarvan worden kenmerken zoals een tas, jas of een bepaalde fiets geregistreerd. Op basis van die kenmerken krijgt een fietser vervolgens een bepaalde code mee, die herkend kan worden bij het volgende kastje. "Zo kan de reistijd worden bepaald en het verplaatsingspatroon."

Door: ANP