Monumentale boom in Rotterdam

Rotterdam brengt de verborgen verhalen van twintig monumentale en bijzondere bomen in de Maasstad op wel heel bijzondere manier tot leven: met een augmented reality bomenroute. De outdoor-attractie is sinds gisteren in bedrijf. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

De gemeente Rotterdam heeft een 4 kilometer lange wandelroute gemaakt langs deze bomen met een verhaal in het centrum van Rotterdam. Met een smartphone kan iedereen op eigen gelegenheid de route door de stad volgen.
 

Virtuele bomengids

 
Adviseur bomen Ronald Loch is tijdens de bomenroute als gids in hologram te zien bij bijzondere locaties. De route zit vol met historisch materiaal, oude foto’s, oud filmmateriaal, maar ook 3D-objecten waardoor u bijvoorbeeld ziet hoe ‘druk’ het is in de Rotterdamse ondergrond. Hij neemt tijdens de bomenroute iedereen mee in de wereld achter de stadsbomen.
 

Augmented reality

 
Op verschillende locaties is ook augmented reality toegevoegd, waardoor verhalen nog meer tot leven komen. Zo kunnen de mobiele appgebruikers bijvoorbeeld zien hoe de Lijnbaanplataan voor het bombardement op Rotterdam in de achtertuin stond van het voormalige Coolsingelziekenhuis. Ook is het mogelijk om te bekijken hoe de bomen op het dak van de Kruispleingarage groeien, hoe het Dakbos op het Depot van Museum Boijmans is aangelegd of hoe de waterberging in elkaar zit bij de Museumparkgarage.
 

Gratis downloaden

 
De mobiele app 'Must See' is vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden in de App Store of in de Google Play Store. De bomenroute is daarom voor alle mobiele app gebruikers eenvoudig te gebruiken. Kijk voor meer informatie over de bomenroute op de pagina Bomenroute.
 
De lancering van de augmented reality bomenroute is onderdeel van de 'Rotterdamse maand van de ondergrond'. Kijk voor meer informatie over het programma op de pagina Maand van de Ondergrond.
 
Door: Nationale Recreatiegids