Koken op de camping

Als je aan het kamperen bent, heb je vaak maar één gaspitje tot je beschikking (de gelukkigen misschien twee). En daar moet het elke avond op gebeuren: welke vakantiemaaltijd ga je hier nu weer op maken, een die niet te veel werk is – het is immers vakantie – maar die wél heel lekker smaakt. De nieuwe (gratis) kampeerkookboekjes van De Groene Koepel bieden soelaas: voor alleseters én veganisten.  

Vanaf vandaag kunnen kampeerders twee verschillende kampeerkookboekjes downloaden van de websites van de Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten: een boekje met 10 veganistische recepten en een boekje met 10 recepten voor alleseters. De recepten zijn verzameld via een oproep aan kampeerders om hun favoriete eenpansgerecht in te sturen. Je vindt er klassiekers als wok- en pastagerechten, maar ook originelere maaltijden als scrambled tofu of cannellini crostini. Allemaal bereidbaar door ervaren en minder ervaren campingkoks op een eenvoudig gasbrandertje. 
 

Vegan recepten

 
Het idee van een apart vegan kampeerkookboekje kwam van kampeerders die graag vakantie vieren op de Natuurkampeerterreinen of Trekkershutten. Niet alleen is een veganistische leefstijl goed voor de ecologische voetafdruk, maar ook is het bijzonder handig op een kampeervakantie: voor veganistische ingrediënten heb je namelijk weinig tot geen koeling nodig. En dat komt vooral goed uit als je met de fiets of te voet op vakantie bent. 
 

Duurzaam op vakantie

 
De 146 Natuurkampeerterreinen en 250 locaties met Trekkershutten in Nederland en landen vlak daarbuiten zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Deze stichting richt zich op duurzame manieren van vakantie vieren: in de natuur, zonder al te ver te weg te hoeven, en op locaties die zich bezighouden met duurzaam ondernemen, met aandacht voor cultuurhistorie en de natuurlijke omgeving.
 
De kampeerkookboekjes zijn gratis te downloaden, ook voor kampeerders die niet bij De Groene Koepel kamperen, zie daarvoor de websites van Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten.
 
Door: Nationale Recreatiegids