Staande Mast Route 2020

De brochure van de Staande Mast Route is vernieuwd. Wil je deze zomer de route, of een deel van de Staande Mast Route varen dan is het belangrijk om jouw reis goed voorbereid. In de brochure staat onder andere praktische informatie over de belangrijkste tijden om de tocht te starten en een deeltraject binnen 24 uur te kunnen varen, over de route zelf en telefoonnummers van bedieningsposten en verkeerscentrales. Dit meldt het Watersportverbond.

De Staande Mast Route is een veilige doorgaande vaarroute door Nederland, geschikt voor zeil- en motorboten met een masthoogte of een opbouw van meer dan zes meter. 
 

Staande Mast Route: 458 kilometer dwars door Nederland

 
De vaarroute loopt van Breskens in het zuiden via Amsterdam en het IJsselmeer tot Delfzijl in het noorden en biedt zo een doorgaande route door heel Nederland, die maar liefst 458 kilometer lang is. De Staande Mast route wordt bevaren door zowel beroepsvaart als de recreatievaart en is een veilig alternatief voor de tocht buitenom over de Noordzee.
 

Staande Mast Route in stand houden

 
Het Watersportverbond spant zich, samen met diverse partners, actief in om de Staande Mast Route in stand te houden. Daarom zit de organisatie ook bij bij het Staande Mastroute-overleg van de vaarweg- en objectbeheerders van de route, zodat recreanten en watersporters nu én in de toekomst gebruik kunnen blijven maken van de route.
 
Voor meer informatie, zie de website van het Watersportverbond of download een pdf van de brochure Staande Mast Route 2020.
 
Door: Nationale Recreatiegids