Museumbrug Groningen

De provincie Groningen blijft de bruggen en sluizen bedienen volgens de tijden die in de winter gelden. Eind maart kondigden de provincie al aan dat de winterbediening voor onbepaalde tijd zou gaan gelden; deze situatie blijft nu in elk geval tot en met maandag 1 juni bestaan. De maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit meldt de provincie Groningen.

Deze maatregel is van toepassing op alle vaarwegen, bruggen en sluizen in beheer bij de provincie, te vinden onder 'Varen in Groningen' op onze website. Daarnaast is er een minimale bezetting op de sluizen van Farmsum, Gaarkeuken, Lauwersoog en Oostersluis. 
 

Veiligheid 

 
Op deze manier kunnen we onze bruggen en sluizen blijven bedienen en werken we volgens de nu geldende landelijke richtlijnen voor het voldoende afstand houden tot elkaar. Dit voor de veiligheid van het personeel en voor de scheepvaart. 
 

Groningen vaarprovincie

 
Groningen is een belangrijke provincie voor de scheepvaart, voor zowel vrachtschepen als recreatievaart. De provincie beheert en bedient veel van de bruggen en sluizen. Actuele informatie over de bedieningstijden is ook te vinden via vaarweginformatie.nl. Kijk voor informatie over vaarroutes, meren en jachthavens op varen.groningen.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids