Normal_santiago_de_compostella__bewegwijzering

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob gaat het Nederlandse deel van de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella markeren. Het startpunt wordt Het Huis van Sint Jacob in het hart van Utrecht. Vanaf daar zal de bewegwijzering gaan tot de Belgische grens bij Valkenswaard (Noord-Brabant). Dit meldt Wandelnet.

Het markeren van de route zal worden gedaan door vrijwilligers van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGvSJ), in samenwerking met Stichting Wandelnet. De vrijwilligers volgden hiervoor de cursus Markeren kun je leren bij Wandelnet.
 

Noord-Brabant klaar om te markeren

 
Inmiddels zijn in Noord-Brabant de eerste markeringen aangebracht. De route wordt in deze provincie iets aangepast, zodat deze helemaal kan lopen via het wandelknooppuntennetwerk van Noord-Brabant.
 

Utrecht nog onduidelijk

 
Utrecht heeft nog geen toestemming verleend om te mogen markeren. Daar willen Wandelnet en het NGvSJ eerst op wachten. Het is dus nog niet duidelijk wanneer het hele traject Utrecht – Valkenswaard is voorzien van de bordjes met de gele Sint Jacobsschelp.
 

Mogelijk nog meer Jacobswegen gemarkeerd

 
Wie nu al graag een impressie wil hebben van de pelgrimsroute, kan terecht op de website van het NGvSJ. Hierop valt ook te zien dat er binnen Nederland nog méér Jacobswegen zijn dan die van Utrecht naar Valkenswaard. Of deze in de toekomst ook allemaal van ‘schelpjesbewegwijzering’ zullen worden voorzien is nog niet bekend: “Als dit project klaar is, gaan we het eerst evalueren en dan pas bekijken of we verder gaan in Nederland”, aldus Maarten Hoek, bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.
 
Door: Natioale Recreatiegids