Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Heuvelland4Daagse verwacht recordaantal deelnemers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De Heuvelland4Daagse, een wandelvierdaagse die plaatsvindt van 8 tot en met 11 augustus in Zuid-Limburg, verwacht een recordaantal van 7.500 deelnemers. Dat is 500 meer dan in 2018, wat toen al als een topjaar gold. Dit melden De Limburger en TV Valkenburg.
De start van het wandelevenement is sinds 2008 in Café-zaal 't Vöske in Berg en Terblijt. Het dorp ligt in de gemeente Valkenburg aan de Geul, dat een maand geleden nog werd verkozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Mogelijk heeft deze titel het aantal inschrijvingen voor de Heuvelland4Daagse nog eens een extra zetje gegeven. Het Zuid-Limburgse dorp maakt zich in ieder geval op voor “een invasie van wandelaars”, aldus De Limburger
 

Prestatiedrang op een laag pitje

 
Het wandelevenement heeft primair ten doel de deelnemers “te laten genieten van de natuur, bezienswaardigheden en cultuur in Zuid-Limburg”, zo valt te lezen op de website van de Heuvelland4Daagse. Recordtijden lopen is minder van belang. Of zoals marketingmedewerker Frits Mullenders zegt tegenover TV Valkenburg: “De prestatiedrang is er helemaal af.” Volgens hem draait het bij de 4Daagse vooral om gezelligheid, en onderweg ergens iets eten en drinken.
 

Inschrijven kan nog

 
De Heuvelland4Daagse gaat zondag 8 augustus van start en duurt tot en met woensdag 11 augustus. Er kan gekozen worden uit vijf afstanden (7, 14, 18, 21, 42 kilometer). Inschrijven kan nog altijd, via deze link. Tijdens de openingsavond op zaterdag 7 augustus zijn er onder meer optredens van de Coriovallum Pipe Band uit Heerlen en dansgroep Oxygen uit Maastricht.
 
Door: Nationale Recreatiegids
19 juni '24 (14:53)

Twee stukken natuur bij Driebergen in beheer van Utrechts Landschap

Het Utrechts Landschap heeft twee stukken natuur van in totaal zo’n 8 hectare bij Driebergen overgenomen. Het gaat om een stuk bos in het Driebergse Bos en een historisch parkbos, waar vroeger de buitenplaats Beukenstein zat, meldt Utrechts Landschap.

19 juni '24 (11:02)

Natuurmonumenten wil Marker Wadden verder uitbreiden

Natuurmonumenten wil het ecosysteem van de Marker Wadden verder uitbreiden. De natuurorganisatie concludeert dat de Marker Wadden een positieve bijdrage leveren aan zowel de biodiversiteit als de kwaliteit van het water in het Markermeer. Daarvoor moet de huidige kustlijn wel worden verbeterd. Dat zou nodig zijn, aangezien een deel van de eilanden vatbaar is voor schade door storm, hoogwater of stroming. Dat meldt Natuurmonumenten.

18 juni '24 (14:47)

Leden jeugdafdeling IVN mogen natuurgebied inrichten

De IVN-jeugd mag deelnemen aan een interessant project, genaamd ‘Speelraam’. Zij beslissen namelijk mee over de inrichting van een natuurgebied in Grave. De jeugdafdeling van de lokale IVN hielp mee met het maken van de tekening en diende het plan in bij het Waterschap Aa en Maas. Dat meldt NPO Radio 1.

17 juni '24 (12:40)

Deze dinsdag veel regen verwacht, mogelijk wateroverlast in zuidoosten

Een intensief regengebied dat dinsdag over Nederland trekt, zorgt voor veel regen en mogelijk ook onweer, vooral in het zuidoosten. Weeronline waarschuwt voor lokale wateroverlast, hoge waterstanden in lokale rivieren en een extra drukke avondspits.

17 juni '24 (12:26)

Surfen in de Rotterdamse grachten: dat doe je vanaf juli

Het lijkt op een golfslagbad on steroids: de Rotterdamse Steigergracht wordt vanaf juli omgedoopt tot surflocatie Rif010. Dit weekend gingen de beste surfers van het land alvast de golven trotseren. Die waren volgens hen ’echt sick’, meldt NOS.

17 juni '24 ( 9:23)

Weersverwachting tweede helft juni zonniger en droger

De kans op droger en zonniger weer neemt in de tweede helft van juni toe. Het is volgens Weeronline alleen nog onzeker of het ook warm wordt. Wel is er een toenemende kans op zomerse warmte met maxima van 25 graden of meer.

14 juni '24 (12:23)

Eerste paddenstoelen komen al tevoorschijn: ‘Bijzonder’

Het is nog niet eens zomer en de herfst komt al weer tevoorschijn in de natuur. Eind mei ging Piet Brouwer het bos in om slangen te tellen, maar kwam toen tot een heel andere ontdekking. Hij trof namelijk de eerste paddenstoelen van het jaar aan. Volgens paddenstoelenexpert Henk Remijn is dat erg vroeg in het jaar, melden Omroep Gelderland en Omroep Zeeland.

13 juni '24 (15:03)

Bescherming voor haas en konijn bij de bouw en activiteiten in Utrecht

Vanaf 1 september 2024 moeten inwoners en bedrijven in de provincie Utrecht die willen slopen, bouwen, baggeren of andere activiteiten willen uitvoeren, rekening houden met de beschermde status van hazen, konijnen en marterachtigen. Dit betekent dat er maatregelen genomen moeten worden om schade aan deze dieren te voorkomen of te beperken. In sommige gevallen is er zelfs een vergunning nodig.

13 juni '24 ( 9:38)

Dit zijn een aantal leuke activiteiten om te vieren dat je geslaagd bent

Het verlossende telefoontje is net geweest en de langste zomervakantie van je leven begint! Allereerst van harte gefeliciteerd en veel plezier tijdens deze lange vakantie. Zoek je nog wat leuke activiteiten om te ondernemen? Wij hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet ter inspiratie!

11 juni '24 (15:08)

Omwonenden natuurgebied bij Berg en Dal willen nationaal park en starten petitie

Het Reichswald is een natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland, in de gemeente Berg en Dal. Daar deed het natuurgebied dit jaar mee om een nationaal park te worden. Maar de gemeente zag hier geen heil in en zette een streep door het plan. Er zijn namelijk ook plannen om in dit gebied een aantal windmolens te plaatsen, wat niet kan als het een nationaal park is. Om toch te proberen er een nationaal park van te maken zijn burgers een handtekeningenactie gestart. Zij hebben wel meer dan 10.000 Duitse stemmen nodig, meldt Omroep Gelderland.