Logo_fiets_wandelbeurs_gr

Vandaag is in de Jaarbeurs Utrecht de Fiets en Wandelbeurs van start gegaan die nog het hele weekend zal duren. Het is een van de grootste in zijn soort binnen  Europa. Meer dan honderd reisorganisaties zijn present, en er worden rond de 120 lezingen en workshops gegeven. Dit meldt KampeerZaken.nl.

De Fiets en Wandelbeurs beperkt zich niet tot Nederland. Tussen alle reisorganisaties die actieve vakanties aanbieden zijn landen als Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Slovenië en Tsjechië vertegenwoordigd, maar ook landen buiten Europa, zoals Kirgizië en Nepal.
 

Wandelaars voor wandelaars

 
Naast promotie van het fietsen en wandelen in de breedste zin van het woord wil de beurs ook een plek zijn waar ervaren wandelaars en fietsers hun ervaringen kunnen uitwisselen. Zo is er bijvoorbeeld de informatiemarkt Wandelaars voor wandelaars, waar advies kan worden ingewonnen bij veertig ervaren wandelaars. Vergelijkbare informatiemarkten zijn er voor fietsers, kampeerders, pelgrims en zelfs gps-gebruikers. 
 

Mountain Xperience

 
Bijzondere aanwezigheid dit jaar is de Mountain Xperience, een speciaal ontworpen paviljoen waar alles wat met bergbeklimmen te maken heeft centraal staat. Hier zullen onder andere lezingen worden gegeven en presentaties van de nieuwste outdoorproducten.
 
De beurs duurt nog tot en met zondag en is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs aan de kassa van de Jaarbeurs Utrecht is zestien euro. Meer informatie is te vinden via de website van de Fiets en Wandelbeurs.
 
Door: Nationale Recreatiegids