Foto: Albert Hendriks

Het Oorlogsmuseum in het Noord-Brabants Overloon krijgt een nieuwe attractie: een verhoogd fietspad dat dwars door het gebouw loopt. Het betreft een fietsbrug op drie meter hoogte die schakel zal worden in een netwerk van al bestaande fietsroutes. Volgens het museum is het een wereldprimeur. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

De brug zal vrij toegankelijk zijn en kan straks befietst worden op de momenten dat het museum ook geopend is. Voor de bouw wordt inspiratie gehaald uit een type brug die de geallieerden veel gebruikten in de Tweede Wereldoorlog, de zogeheten bailybrug. Deze zal straks een afstand van negentig meter overbruggen, zo liet museumdirecteur Erik van den Dungen weten. Daarnaast zei hij dat een fietsbrug door een museum wereldwijd nergens voorkomt.

De aanleg van de overspanning voor fietsers gaat ongeveer 7,5 ton kosten, en maakt onderdeel uit van de renovatie van het Oorlogsmuseum. Naast een bijdrage leveren aan de fietsinfrastructuur in de regio hoopt het museum daarnaast dat de brug bezoekers zal verleiden ook eens een betaald bezoek te brengen aan het oudste en grootste oorlogsmuseum van Nederland.

Door: redactie Nationale Recreatiegids