Normal_wadden__kust__wandelen__hond__zee__rugzak

Noord-Duitsland en de provincies Groningen en Friesland gaan de komende jaren 1,7 miljoen extra uitgeven om de Waddenzee als Werelderfgoed te behouden. Dit zijn ze gisteren overeengekomen op de laatste dag van het Werelderfgoedforum in het Duitse Leer. Dit meldt Binnenlands Bestuur.

Nederland en Duitsland werken sinds 2015 samen aan de Wadden-Agenda, waarmee ze zich hard maken voor de bescherming en het behoud van de Waddenzee en het Waddengebied. Hierbij wordt met name ingezet op het stimuleren van duurzaam toerisme in het gebied, en het beter verspreiden van kennis rondom het Werelderfgoed. Hierbij werken overheden samen met ondernemers en het onderwijs. Met deze samenwerking moet het verhaal van de Wadden tot leven worden gebracht, en moet het makkelijker worden om goede arrangementen, routes en aanbiedingen te kunnen maken voor mensen die het gebied willen bezoeken.

De Wadden-Agenda wordt gefinancierd met geld van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincies Friesland en Groningen en het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung. Deze financiering loopt in ieder geval nog tot juni 2022.

Door: redactie Nationale Recreatiegids