Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Qmusic viert vrijdag 3000e aflevering Nederlandse Top 40

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Qmusic viert vrijdag 3000e aflevering Nederlandse Top 40
Op Qmusic wordt vrijdag uitgebreid stilgestaan bij de 3000e aflevering van de Nederlandse Top 40 op de radio. De hitlijst wordt sinds 1965 wekelijks uitgezonden, sinds 2019 bij Qmusic. Van 12.00 tot 19.00 uur wordt de jubileumuitzending gevierd, maakte de zender woensdag bekend.

Top 40-presentator Domien Verschuuren start om 12.00 uur met een pre-party. Hierin is onder anderen voormalig presentator en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 Erik de Zwart te gast. Hij presenteerde de hitlijst dertien jaar lang. Luisteraars mogen daarnaast in de app stemmen welke nummer 1-hit er op de radio gedraaid wordt.

Foute Uur

Zoals gebruikelijk wordt de Top 40 zelf tussen 14.00 en 18.00 uur uitgezonden met Verschuuren als presentator. In het uur daarna mogen luisteraars opnieuw kiezen welke nummers er gedraaid worden, maar gaat de strijd dan tussen 'foute' nummer 1-hits. Deze lijst van Het Foute Uur wordt gepresenteerd door Tom van der Weerd en Bram Krikke.

Van de 3000 afleveringen van de Top 40 werden er in totaal zestien door The Beatles aangevoerd. David Guetta stond bij elkaar opgeteld het langst in de lijst, namelijk 832 weken. Rihanna (600 weken) en Madonna (540 weken) volgen op gepaste afstand. Marco Borsato is met 494 weken de langst genoteerde Nederlandse artiest in de lijst.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.