Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vijf leuke uitjes om als moeder en kind samen te ondernemen

Door Ilias van Bruggen
schedule 7 min
location_on [xx]km
Vijf leuke uitjes om als moeder en kind samen te ondernemen
Hoewel sommige kinderen tijdens de pubertijd hun moeder niet kunnen luchten of zien, vinden veel moeders en kinderen het stiekem toch erg leuk om samen de hort op te gaan. Zeker als die vervelende puberteit weer voorbij is! Samen eropuit is niet alleen goed om de onderlinge band te versterken, maar is ook nog eens hartstikke leuk! En zoek jij nog iets om jouw moeder mee in het zonnetje te zetten tijdens Moederdag? Wij stelden dit lijstje samen ter inspiratie.

Samen lunchen of brunchen

Wat is er nou lekkerder dan op een luie zondag een restaurantje binnenrollen voor een heerlijke lunch. Of iets later en maak er een leuke brunch van. Het is altijd een goed idee om samen iets te eten. En als het kan, kies dan tijdens Moederdag wel voor een bijzondere locatie. Denk aan een boot, kasteel of in de natuur. Een kleedje en eten mee naar het park is uiteraard ook een leuke optie!

Combineer kleding en tentoonstelling

Vinden jullie het allebei leuk om door kledingswinkels te struinen én musea te bezoeken? In eerste instantie zou je zeggen dat het meer een uitje is voor moeder en dochter, maar je kunt natuurlijk als moeder en zoon samen naar een tentoonstelling over kleding te gaan. Dan is de tentoonstelling Mode* Chapeau in het Centraal Museum in Utrecht een uitstekende keuze. Daar staan twee privécollecties tentoon vol bijzondere couture, hoeden en accessoires. Met ontwerpen van onder andere Elsa Schiaparelli en Christian Dior uit de collecties van Utrechters Hans van Emmerik en wijlen Tiny Meihuizen-Wijker komen opvallende modestukken uit de vorige eeuw samen in deze unieke tentoonstelling!

High Tea tussen de katten

Ze zijn er tegenwoordig steeds meer en voor kattenliefhebbers een geweldig uitje: een kattencafé bezoeken. In zo’n café drink je jouw koffie tussen de katten die je kan aaien of gewoon van kunt genieten door ernaar te kijken. Veel kattencafés bieden ook een high tea aan, wat een perfect uitje is voor Moederdag. Zo heb je bijvoorbeeld Op z’n Kop in Groningen, Mispoes! In Den Haag of Kopjes in Amsterdam. Voor de zekerheid wel even reserveren!

Wijnproeverij

Hiervoor moet je als kind wel ouder dan achttien jaar oud zijn, maar als dat het geval is dan kunnen jij en je moeder hier een geweldige dag door beleven. Er zijn talloze plekken waar je wijnen kunt proeven, zoals in het Wijnmuseum in Arnhem. Daar proef je niet alleen van de lekkerste wijnen, maar leer je ook nog eens van alles over wijncultuur en wijngeschiedenis.

Escape room

Een niet al te voor de hand liggend idee, maar wel eentje waar je enorm veel plezier mee kunt beleven. Als jullie wat avontuurlijker zijn is een bezoekje aan een escape room een leuk idee. In een escape room word je opgesloten en moet je proberen om zo snel mogelijk te ontsnappen. Dat doe je door puzzels op te lossen of cryptische vragen te beantwoorden. Er zijn enorm veel in Nederland en via deze link zie je welke escape rooms er zijn bij jou in de buurt.

24 juni '24 ( 8:50)

Terrein Pinkpop werd dit weekend begaanbaar gemaakt met stro

Tientallen medewerkers van het festival Pinkpop hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hard gewerkt om het festivalterrein begaanbaar te houden na de hevige regenval. In de nachtelijke uren werden acht grote trailers met stro over het modderige terrein verspreid. Hierdoor zijn de grasvelden, parkeerplaatsen en meeste campings zaterdag weer goed begaanbaar, aldus concertorganisator MOJO.

24 juni '24 ( 8:45)

Met de woorden 'Why the fuck not 2025!' sluit Joost Klein optreden Pinkpop af

Joost Klein heeft zaterdagmiddag om 12.00 uur de tweede dag van Pinkpop afgetrapt. De Friese zanger stond met zijn iconische blauwe schouderpak op het podium en begon met zijn songfestivalhit Europapa. Het veld, dat afgeladen vol stond, sprong, zong en danste enthousiast mee.

24 juni '24 ( 8:45)

Pinkpop-terrein grotendeels modderpoel

Het Pinkpop-terrein is door regenval al op de eerste dag van het festival op sommige plekken veranderd in een modderpoel. De organisatie probeert dat vrijdagnacht te herstellen, laat een woordvoerder weten.

24 juni '24 ( 8:34)

Speciale oorkonde voor S10 op Pinkpop

S10 is vrijdag aan het einde van haar set op Pinkpop verrast met een speciale oorkonde. Ze kreeg van de organisatie te horen dat ze de duizendste unieke act is in de geschiedenis van het festival.

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.