Normal_rss_entry-291801

Om het festivalseizoen nog te redden moet Nederland een voorbeeld nemen aan Israël, waar het coronavaccin dag en nacht aan de inwoners van het land wordt uitgedeeld "alsof ze in een oorlogssituatie zitten." Dat zegt directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) Berend Schans tegen het AD.

"Zo moeten wij het ook gaan doen", zegt Schans. "Gewoon naald erin en knallen. De hele dag en nacht door. Hoe eerder we deze periode achter ons kunnen laten, hoe beter", vindt hij. De wens om weer naar festivals te kunnen gaan, kan zo volgens Schans ook eerder in vervulling worden gebracht. "Het saamhorigheidsgevoel om met z’n allen weer plezier te maken, is groot. Laten we er dan ook voor zorgen dat we de klus klaren."

De VNPF-directeur is van mening dat het uitrollen van het vaccin in Nederland heus niet zo moeilijk zou moeten zijn. "Het zetten van een injectie is niet heel moeilijk. Daar heb je geen extreem gespecialiseerde mensen voor nodig", meent hij.

Ook aan de bereidheid van het volk ligt het volgens Schans niet. "Als er een Elfstedentocht is, gaat iedereen ook midden in de nacht langs de kant staan. Dat zou hier ook goed kunnen." Hij roept daarom op om van de prik "iets gezelligs" te maken. "Zorg ervoor dat iedereen het gevoel krijgt dat we het inderdaad samen doen. Dan zijn we er zo!"

Door: ANP