Zuiderparktheater Den Haag (foto: Piet Vernimmen)

Het zomerprogramma van Zuiderparktheater heeft de afgelopen weken meer vorm gekregen. Er zijn negen nieuwe voorstellingen aan het programma toegevoegd en één voorstelling is bijgeboekt.  In het buitentheater is volop ruimte en daarmee bij uitstek de plek waar jong en oud van een breed scala van cultuur kan genieten. Van musical tot Nederpop en Argentijnse tango naar opzwepende Klezmermuziek. Ook wordt het 5-jarig bestaan van het theater feestelijk gevierd. Dit meldt het Zuiderparktheater.

De eerste toevoeging is het Musical Summer Concert met Esmee Dekker, Nienke Latten, Elindo Avastia, David van den Tempel en muzikaal leider Billy Maluw. De mooiste musicalhits uit onder andere Les Misérables, Wicked, My Fair Lady, Evita, Mamma Mia! en Aladin worden anderhalf uur lang opgevoerd. Geproduceerd door de 19 jaar oude Nathan Markuszower, de jongste theaterproducent van Nederland.
 

Nijntje op de fiets

 
Op zondag 16 en 23 augustus staan twee muzikale jeugdvoorstellingen op het programma. In Ali & Nino staat de vriendschap tussen een Oosterse jongen en Westers meisje centraal en krijgt de samensmelting van cultuur klank met jazzmuziek. Baas in het Bos laat kinderen vanaf 5 jaar op speelse wijze stil staan bij de veranderende natuur en natuur in de eigen omgeving. Voorstellingen die in de natuur van het Zuiderpark en wijk Escamp beide goed tot recht gaan komen. De voorstelling Nijntje op de Fiets is door groot succes bijgeboekt om op woensdag 19 augustus om 16.00 uur.
 

BuitenUIT! in het Zuiderpark

 
Het Haags Uitfestival heeft dit jaar door de omstandigheden uiteraard ook een andere vorm. Zuiderparktheater zet daarom het hek wijd open bij BuitenUIT! Hagenaren kunnen op laagdrempelige wijze kennis maken met dans, percussie, sport en kunst in het Zuiderpark. Voor én door de wijk. Op zondag 6 september van 10.00 tot 15.00 uur.
 

5 jaar Zuiderparktheater

 
Op vrijdag 11 september viert het theater haar 5 jarig jubileum en worden trouwe bezoekers, fans en vrijwilligers getrakteerd op een avondvullend Haags programma. Met een diverse acts laten we hoogtepunten uit de afgelopen jaren voorbijkomen, maar vragen we ook aandacht voor het behoud van ons theater in de toekomst. Programma en tickets komen spoedig online.
 

Lockdown-orkest speelt voor het eerst live

 
Klezkopf, NewKlezCollectif, The Quarantaine Orchestra & Stadsorkest The Residents presenteren op zaterdag 12 september Lockdown Live! Een feestelijke en spetterende afsluiter van lockdown optredens waarbij klezmermuziek centraal staat. Behalve solo-optredens spelen de deelnemende muzikanten van ‘The Quarantaine Orchestra’ een nieuw nummer voor het eerst en live.
 

Argentijnse Tango met Carel Kraayenhof 

 
Carel Kraayenhof, Nederlands bekendste bandeonsolist, komt op zaterdag 19 september naar Zuiderparktheater. Samen met Argentijns pianist Juan Pablo Dobal speelt hij twee keer de voorstelling Dwaze tijd / Tiempo Loco. De beroerende Argentijnse tangomuziek laat je uitnodigen om je mobiel een middag/avond thuis te laten en op te gaan in het moment.
 

Frontman NITS solo

 
De laatste toevoeging aan het programma is een solovoorstelling van Robert Jan Stips, de frontman van de NITS met zijn muziekconcert RJSOLO. Als tovenaar van de Nederpop zit hij al 50 jaar in het vak en presenteert een avondprogramma vol verrassingen op basis van verzoeknummers.
 

Lijst toevoegingen: 

 
Zo 9 aug      Musical Summer Concert 
Zo 16 aug    Ali & Nino
Wo 19 aug   Nijntje op de Fiets,  bijboeking om 16.00 uur
Zo 23 aug    Baas in het bos
Zo 6 sept     BuitenUIT!   - Haags Uitfestival in Zuiderpark
Vr 11 sept    5 jaar Zuiderparktheater  - avondvullend Haags programma (nog niet online)
Za 12 sept   Lockdown Live! - Klezkopf, NewKlezCollectif, The Quarantaine Orches tra & The Residents
Za 19 sept   Carel Kraayenhof & Juan Pablo  Dopal – Dwaze tijd / Tiempo Loco
Vr 25 sept    Robert Jan Stips – RJSOLO 
 
 
Door: Nationale Recreatiegids