Dixi

Sanitair-units die normaal gesproken op allerlei evenementen zouden staan, krijgen nu mogelijk een nieuwe bestemming: boerencampings. De Nederlandse evenementenbranche en de Stichting Vrije Recreatie (SVR) hebben daartoe de handen ineengeslagen. Dit meldt de SVR.

 

Veel Nederlandse kampeerders zullen dit jaar niet naar het buitenland afreizen en in eigen land blijven. Tot in ieder geval 1 juli zijn alle sanitaire voorzieningen op campings door de overheid verplicht afgesloten en is men aangewezen op een eigen chemisch toilet en wasruimte in de caravan of camper. Ook na die datum zullen veel mensen, uit angst voor besmetting, het prettig vinden om gebruik te maken van privésanitair.

Van evenementen en festivals naar campings

Ondertussen ligt de evenementenbranche ondertussen nagenoeg stil. Tot er een vaccin is zullen grootschalige evenementen niet mogelijk zijn. Dit zal waarschijnlijk nog een jaar zo blijven. Een neveneffect is dat ook het sanitair dat normaal op evenementen dienstdoet nu niet in gebruik is. Teglijk kunnen veel campings in Nederland het goed gebruiken.

Met die gedachte is er nu een samenwerking tot stand gekomen met een aantal specialisten uit de evenementenbranche. Specialisten die normaalgesproken in de organisatie zitten van Low Lands, Mysteryland, DEFCON, etc. en dit jaar ook bij de Formule 1 in Zandvoort betrokken zouden zijn, gaan zich nu inzetten voor de SVR-campings in Nederland. Dankzij deze samenwerking komt er voor hen op talloze SVR-campings tot eind van het seizoen privésanitair beschikbaar.

Hemelvaart en Pinksteren

De SVR hoopt op deze manier kamperend Nederland op korte termijn, Hemelvaart en Pinksteren, maar ook voor de langere termijn, de zomervakantie en het najaar, de mogelijkheid te bieden om te kunnen genieten van rust en ruimte op de mooiste kleine campings van Nederland.

Ondertussen blijft de SVR zich inzetten om het sanitair op campings eerder dan 1 juli geopend te krijgen, maar tot die tijd, evenals daarna, zal het privésanitair dat op deze manier wordt gerealiseerd, een mooi alternatief zijn, zo laat de stichting weten in een persbericht.

Door: Nationale Recreatiegids