Normal_iffr__beeld_via_persbericht_iffr_

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) vond afgelopen weekend voor de 49e keer plaats in de Maasstad. Een succesvolle editie: in totaal kwamen er 340.000 bezoekers naar het festival; 13.000 meer dan vorig jaar. Voor scheidend festivaldirecteur Bero Beyer was het een mooi slotakkoord. Dit meldt het IFFR.

Met de vertoning van A Beautiful Day in the Neighborhood van Marielle Heller werd afgelopen zaterdag de 49ste editie van het IFFR afgerond. Het festival vertoonde 574 films, waarvan 145 wereldpremières, onderverdeeld in de programmasecties Bright Future, Voices, Deep Focus en Perspectives. Art Directions en Talks & Masterclasses gaven extra context aan het filmprogramma. IFFR verwelkomde 2.691 filmprofessionals uit 89 landen, onder wie 346 filmmakers.
 

‘Een ongelooflijke slotscène’

 
Vertrekkend festivaldirecteur Bero Beyer: “Deze editie van IFFR was als een droom, een ongelooflijke slotscène van mijn vijfjarige rol als festivaldirecteur. Wederom was Rotterdam de plek waar opkomend talent – zoals Tiger Award-winnaar Zheng Lu Xinyuan met The Cloud in Her Room – en legendarische filmmakers samen kwamen voor een unieke viering van cinema.”
 

Alle verwachtingen overtroffen

 
Ook zakelijk directeur Marjan van der Haar is zeer content: “Het was fantastisch om door een stad vol filmliefhebbers te lopen: enthousiast publiek, schoolkinderen en gasten uit de filmindustrie naast elkaar. Het aantal bezoeken dit jaar – 340.000 – overtrof al onze verwachtingen: een groei van 13.000 ten opzichte van vorig jaar. Hieronder waren ruim 28.000 bezoeken in de context van educatie. Ik wil onze partners hartelijk bedanken voor het mede mogelijk maken van dit festival.”
 

Op naar het gouden jubileum 

 
Volgend jaar viert het IFFR zijn gouden jubileum. De nieuwe festivaldirecteur Vanja Kaludjercic is daar nu al volop mee bezig: “Mijn festivalervaring was geweldig en tegelijkertijd productief. De eerste voorbereidingen voor de feestelijke 50e editie van IFFR zijn al in gang. Ik kijk ernaar uit om onze vele ambitieuze plannen het komende jaar samen met het IFFR-team waar te maken.” De 50e editie van International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 27 januari tot en met 7 februari 2021. In de aanloop naar deze jubileumeditie roept het festival mensen op hun bijzondere IFFR-herinneringen te delen met de organisatie.
 

Door: Nationale Recreatiegids