Normal_rss_entry-229694

Met nog zo’n zeven weken tot kerst staat de cast van The Christmas Show een drukke periode te wachten. Woensdag kwamen de acteurs bij elkaar om voor het eerst samen het script door te nemen.

"Als ik het script lees, zit ik al meteen in de kerstsfeer. Misschien ga ik vanmiddag wel gelijk een kerstboom halen", zegt Tim Douwsma (32), die in de rol van prins kruipt, vlak na afloop van de scriptlezing. "De liedjes, de muziek, het spektakel. Het is heel goed gedaan. En de humor, die is briljant zonder dat het gezocht is."

The Christmas Show staat dit jaar in het teken van het sprookje Doornroosje. Voor deze vijfde editie wordt het klassieke verhaal van de schone slaapster omgetoverd tot een kerstverhaal waarbij behalve Douwsma ook Ilse Warringa, Famke Louise en ‘oudgedienden’ Buddy Vedder, Esmée van Kampen en Ger Otte van de partij zijn. Celinde Schoenmakers neemt net als vorig jaar, toen het verhaal rond Assepoester centraal stond, de rol van prinses op zich. Carlo Boszhard vertolkt wederom de rol van De Verteller. Carlo maakte ook dit jaar samen met Maurice Wijnen het script.

Controlfreak

Dat script moeten de acteurs zich de komende weken eigen gaan maken, want begin december starten de repetities. "Vanaf nu gaat iedereen thuis de tekst en de liedjes oefenen", legt Buddy, die dit jaar voor de vierde keer zijn opwachting in het kerstspektakel maakt, uit. Zelf doet hij dat vooral door de tekst te oefenen met zijn vriendin en met vrienden. "Zij helpen mij met de dialogen. Dan snap ik waarom mijn personage bepaalde dingen zegt en onthoud ik het beter. En ik zet de nummers continu op in de auto of thuis en dan probeer ik ze mee te zingen."

De 25-jarige Vedder laat niets aan het toeval over. "Ik ben een enorme controlfreak dus ik probeer zo goed voorbereid mogelijk in de repetitiestudio te komen, dan hoef ik daar niet aan te twijfelen. Want voor de eerste keer spelen waar allemaal mensen kijken is natuurlijk altijd spannend."

Zelfspot

Tim kan niet wachten om in de huid te mogen kruipen van de prins. Het is voor hem als een droom die uitkomt. "Ik heb altijd al eens een prins willen spelen, en dan ook nog een hele foute. Heerlijk." Desondanks zijn er toch ook overeenkomsten tussen hem en het personage. "Hij zegt alles met een hele vette knipoog en heel veel zelfspot. Dat heb ik ook wel. Maar hij vindt zichzelf wel helemaal fantastisch hoor", grapt Tim. "Ik kijk ernaar uit om dat helemaal uit te diepen."

Ook Buddy kan zich deels wel vinden in zijn personage Jingle, de ietwat onhandige uitvinder van al het speelgoed van de kerstman. "Hij is niet de allerbeste uitvinder, maar is wel heel enthousiast. Dat uitbundige, dat enthousiasme zit redelijk in mijn systeem. Carlo heeft echt gekeken wat bepaalde acteurs meebrengen en wat hij daarvan in een personage kan stoppen."

Op 21 en 22 december zijn de in totaal vijf shows te zien in de Amsterdamse Ziggo Dome. "Daarna ga ik lekker op vakantie, naar de zon", kijkt Buddy alvast vooruit. Kersverse vader Tim weet ook al hoe hij kerst dit jaar viert. "Lekker thuis, samen met mijn vriendin en zoontje."

Door: ANP