Normal_camping_op_stelten__promotiebeeld_

De voormalige vliegbasis Twenthe wordt op 8 en 9 juni het terrein van een nieuw festival: Camping Op Stelten. Het evenement, een mix tussen een camping en een gezinsfestival, wil kinderen (en ouders) verleiden beeldschermen te verruilen voor het buitenleven, inclusief fikkie stoken, hutten bouwen en slapen onder de sterren. Dit meldt EventBranche.

Het initiatief voor Camping Op Stelten is afkomstig van XSAGA Festivals en evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Zij willen met het evenement tegenwicht bieden aan de technologie, en de ideale voorwaarden scheppen om veel tijd met elkaar door te kunnen brengen in de buitenlucht. Volgens de organiserende partijen is het voormalige vliegveld in de Achterhoek – een kilometer wegdek in een bosrijke omgeving – het ultieme terrein om te spelen en te ontdekken. Ook de historische gebouwen die er nog altijd staan, zoals de verkeerstoren en de hangars, nodigen hiertoe uit.
 

Veel vrijheid

 
Tijdens Camping Op Stelten wordt er een doorlopend programma georganiseerd, zonder strak afgebakende line-up. Naast muziek zullen er vooral activiteiten centraal staan die uitnodigen tot uitdagingen aangaan en samen ontdekken: hutten bouwen, kampvuur maken, steltenracen, wandelen in het bos en uilenballen pluizen; het kan en mag allemaal.
 
Camping Op Stelten vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 juni op en rondom Vliegveld Twenthe. Voor meer informatie en tickets, zie de website van Camping Op Stelten.
 
Door: Nationale Recreatiegids