Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verbijsterde reacties op dood David Bowie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse muziekdeskundigen, -liefhebbers en dj's reageren verbijsterd op het overlijden van David Bowie. Op sociale media wordt niet alleen de muziek van Bowie geroemd, maar ook zijn persoonlijkheid en films. Giel Beelen (3FM) heeft zijn programmering aangepast en draait maandagochtend alleen Bowie.

Op Twitter reageert onder meer Humberto Tan: ,,Ja natuurlijk vooral zijn muziek, maar ook als acteur indrukwekkend: Merry Christmas Mr. Lawrence''. BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich meldt: ,,Mijn held is dood. Bij niemand kwamen intelligentie, sympathiek zijn en een ongelooflijk creatief vermogen meer bij elkaar. Zo aardig, zo goed, zo #Bowie''. Singer/songwriter Bertolf meldt dat hij zich ,,kapot'' is geschrokken.

Velen noemen de overleden artiest een held, zoals zanger Roel van Velzen. Andere citeren zijn teksten. ,,Though nothing, will keep us together. We could steal time, just for one day. We can be heroes, forever and ever.''

Radio-dj's

Radio-dj's zijn geschokt. Jeroen van Inkel: ,,Verdrietig nieuws op deze maandagochtend. David Bowie is gister op 69-jarige leeftijd overleden. Veel te vroeg!'' Gerard Ekdom: ,,Dus echt.. Held, vernieuwer, wereldster, topmuzikant, zanger en nog veel meer David Bowie overleden. Zwarte dag in de popmuziek!''

Zangeres Trijntje Oosterhuis op Twitter: David Bowie overleden. Bizar!! #davidbowie#rip

TV-presentator Cornald Maas tweet: Dus Bowie hield z'n ziekte verborgen? Om ons op de valreep nog zoveel mogelijk moois te geven.

Groninger Museum geschokt

Bij het Groninger Museum is geschokt gereageerd op het overlijden van David Bowie. In het museum is een overzichtstentoonstelling over de popster. ,,Ik ben in complete shock", zegt een aangeslagen museumdirecteur Andreas Bluhm. ,,Het voelt alsof we een familielid hebben verloren."
Bluhm kende Bowie niet persoonlijk, maar stak de laatste 2,5 jaar samen met de werknemers van het museum veel tijd in de Bowie-tentoonstelling. ,,We zijn iemand kwijtgeraakt, die we ontzettend goed hebben leren kennen. Hij speelde een enorme rol in ons leven."

Het overlijden kwam voor Bluhm als een enorme verrassing. ,,Ik wist dat hij wat kwakkelde met z'n gezondheid, maar hij werd juist erg actief met een musical en zondag bracht hij op z'n verjaardag nog een nieuwe plaat uit. Bowie-kenner Ad Visser zei al tegen me dat je voelt dat hij over het einde nadenkt. Maar dat we hem al zo snel zouden verliezen, daar hou je geen rekening mee. Of het allemaal geregisseerd is, daar kan ik niet over speculeren."

Verwerken

Bluhm weet nog niet of en op welke manier hij het overlijden van Bowie gaat verwerken in de tentoonstelling. ,,We moeten dit eerst even verwerken en dan gaan we het er straks over hebben."

De tentoonstelling 'David Bowie is' is nog tot 13 maart in het Groninger Museum te zien.

08 mei '24 (11:06)

Ronny Chieng in najaar naar Nederland voor stand-upcomedyshow

Acteur en komiek Ronny Chieng treedt op zondag 1 september voor het eerst op in Nederland met een stand-upcomedyshow. In het kader van zijn The Love To Hate It Tour doet hij dan Theater Amsterdam aan, maakte organisator MOJO bekend. De kaartverkoop begint vrijdag.

08 mei '24 ( 8:56)

Willeke Alberti keert voor Roze Zaterdag eenmalig terug op groot podium

Willeke Alberti keert op 22 juni eenmalig terug op een groot podium. De 79-jarige zangeres is een van de hoofdacts van de Roze Zaterdag Groningen, maakte de organisatie dinsdag bekend. Alberti is al decennialang een ambassadeur van de lhbti+-gemeenschap.

07 mei '24 (13:03)

Travis Scott deze zomer in GelreDome

Travis Scott komt met zijn wereldtour naar GelreDome in Arnhem op vrijdag 28 juni. Na het uitverkochte Noord-Amerikaanse deel van de tour start Scott het volgende deel van zijn reeks in Nederland.

07 mei '24 ( 9:10)

Snelle kondigt theatertour aan

Snelle gaat volgend jaar weer op theatertour. Dat nieuws maakte de artiest op Instagram bekend. De zanger gaat vanaf 7 februari 2025 langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Rock 'n Roll in Nederland.

06 mei '24 (15:48)

Rammstein nodigt blinde Europese fans uit om podium te voelen

Rammstein heeft een speciale rondleiding over het podium ontwikkeld voor blinde fans. Slechtziende en blinde mensen met een kaartje voor een van de Europese shows mogen voorafgaand aan het optreden het podium komen voelen.

06 mei '24 (15:13)

Vijf leuke uitjes om als moeder en kind samen te ondernemen

Hoewel sommige kinderen tijdens de pubertijd hun moeder niet kunnen luchten of zien, vinden veel moeders en kinderen het stiekem toch erg leuk om samen de hort op te gaan. Zeker als die vervelende puberteit weer voorbij is! Samen eropuit is niet alleen goed om de onderlinge band te versterken, maar is ook nog eens hartstikke leuk! En zoek jij nog iets om jouw moeder mee in het zonnetje te zetten tijdens Moederdag? Wij stelden dit lijstje samen ter inspiratie.

06 mei '24 (14:17)

Tong Tong Fair Den Haag moet 'vernieuwen’ om door te gaan

Het Indische festival Tong Tong Fair in Den Haag moet sluiten. Het festival kampt met financiële problemen waardoor het dit jaar niet door kan gaan, meldt Den Haag FM. Maar is dit permanent of kan de gemeente bijspringen? 

06 mei '24 (13:31)

Ook Chantal Janzen in line-up The Best of Musicals

Op zaterdag 29 juni wordt de eenmalige voorstelling The Best of Musicals in de Ziggo Dome in Amsterdam gehouden. Tijdens deze voorstelling worden kijkers meegenomen in een reis langs allerlei bekende musicalnummers. Ook Chantal Janzen komt optreden. Hiervoor kruipt ze opnieuw in haar rol uit de musical Wicked, meldt RTL Boulevard.

06 mei '24 (12:55)

Van Dik Hout viert 30-jarig bestaan Stil In Mij met clubtour

Van Dik Hout viert eind dit jaar het 30-jarig bestaan van hun hit Stil In Mij, met een clubtour door Nederland. Dat maakte de band maandag bekend. Tickets voor de clubtour zijn vanaf woensdag 8 mei om 10.00 uur te koop.

03 mei '24 ( 9:32)

Mogelijk regenpak mee naar dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Het wordt komend weekend licht wisselvallig weer. Volgens Weeronline is er op beide dagen kans op buien bij temperaturen van 15 tot 18 graden.