Wielrenner Van der Poel operatief geholpen aan knie in Herentals

Wielrenner Mathieu van der Poel heeft een lichte operatieve ingreep aan een knie ondergaan in het ziekenhuis van het Belgische Herentals. Dat bevestigt zijn ploeg Alpecin-Fenix.

Alpecin-Fenix meldt dat hij zaterdag al is geopereerd en donderdag ter controle terugkeerde bij chirurg Toon Claes, die oordeelde dat de ingreep geslaagd is. Van der Poel, die zijn veldritseizoen wegens een rugblessure voortijdig had beëindigd, liep eerder bij een val een scheurtje in het kapsel van een knieschijf op. "Als gevolg van dat scheurtje was er littekenweefsel ontstaan waarin een verharde streng schuurde over het bot. Momenteel was dat pijnloos en hinderde het hem niet, maar met het oog op de toekomst was dit het goede moment om proactief in te grijpen", aldus de ploeg.

Rugklachten 

Van der Poel (26) kampt al enige tijd met rugklachten die ook verhinderen dat hij eind deze maand zijn wereldtitel in het veldrijden verdedigt. De vraag is zelfs of hij op tijd fit is voor het wegseizoen en met name de klassiekers in april.

Door: ANP